Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'la ilgili iddia

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş
Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'la ilgili iddia

CHP eski milletvekili ve Ankara Ticaret Odası eski başkanı iş insanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP eski milletvekili ve Ankara Ticaret Odası eski başkanı işadamı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

TOGO ikiz kulelerinin imar planını yaptıran ve inşaat ruhsatını alan Aygün, 'Yavaş ile ekibinin TMMOB Mimarlar Odası'na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon TL para verilirse bir üst mahkemeye taşıyacaklarını, aksi halde inşaatını yıkacakları' tehdidi ile karşılaştığını iddia etti.

Sinan Aygün'ün arsasına yapılmış inşaatı ile ilgili yapılan ve kesinleşen imar planına dayalı olarak inşaat ruhsatını aldı. Aygün binaları yapmaya başladı, ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuyu yargıya taşıdı.

Aygün'ün Ankara Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunun ayrıntıları şöyle…

Suç duyurusuna Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Torun ve Av. Ömer Koçak'ın, Aygün'e, "Bu iş karşılığında abi sen ne verirsin" dedikleri iddia edildi.

Yine iddiaya göre, konuyu görüşmek üzere 13 Aralık günü düzenlenen ikinci toplantıda ise Av. Haydar Demir'in, 25 milyon TL verilmesi halinde istinafa gidileceğini söylediği; Aygün'ün de teklifi sert bir dille reddetti.

Aygün'ün itirazının ardından 16 Aralık'ta inşaatının, ABB Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince mühürlendiği aktarıldı. Aygün'ün, suç duyurusunda inşaatının, istenilen parayı vermeyince kaçak inşaat muamelesi gördüğünü söylediği belirtildi.

MİMARLAR ODASINDAN AÇIKLAMA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ise konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Kentsel Servis Alanı olarak belirlenen alana dair plan notları kısmında 12 adet plan notu vardır. Plan notları ile inşaat alanı arttırılarak yapı yoğunluğu getirilmiştir.

Dava konusu plan değişikliği kararları ile her ne kadar yapılaşma koşullarında değişiklik yapılmamışsa da plan notları ile bilimsel, teknik ve nesnel gerekçeye dayanmadan yoğunluk artışı getirilmiştir.

Dava konusu plan değişikliğine konu alan Eskişehir yolu ile Anadolu Bulvarı arasında kalan, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin karşısında Eskişehir yolu üzerindedir, konum olarak Ankara'nın ana arterlerinden biri olan Eskişehir yolu üzerindedir.

Böyle bir yoğunluk kenti yaşanamaz hale getirir. Kent bütünü ölçeğinde, gerekli ve yeterli analizler yapılmaksızın gerçekleştirilen böylesi parçacı plan uygulamaları, benzer örneklerde olduğu gibi nüfus-işgücü ve yoğunluk dengelerine zarar vererek kentsel ve bölgesel anlamda telafisi güç sonuçlar doğurmaktadır.

Dava konusu alana plan notları ile inşaat alanlarının arttırılmış olması teknik alt yapı sorunun yanında zaten bölgede son derece sıkıntılı olan Eskişehir yolu çevresindeki trafik sorununun daha da büyümesine neden olacaktır. Bu nedenle alınan yargı kararı sevindiricidir."

Sinan Aygün Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş