Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığı yapıyorlardı: İstanbul'daki 25 DEAŞ üyesi tutuklandı

İSTANBUL/AA
DEAŞ İstanbul Gündem haberleri
Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığı yapıyorlardı: İstanbul'daki 25 DEAŞ üyesi tutuklandı

İstanbul merkezli 9 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. İstanbul'daki sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla operasyon kapsamında gözaltına alınan 32 şüpheliden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul merkezli 9 ilde DEAŞ için düğmeye basıldı. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışma sonucunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan 32 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 25'i tutuklandı.

Bir şüpheli için konutu terk etmeme şeklinde olmak üzere toplam 5 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 2 zanlı da sınır dışı işlemleri için ilgili birimlere sevk edildi.

KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yürütülen çalışmada, terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Faris Taburu'nun kurulduğunu tespit eden polis ekiplerince, kimlik ve adreslerini belirlenen şüphelilerin İstanbul'daki Yahudi ve Hristiyan mabetlerine yönelik eylem gerçekleştirmek için keşif yaptıklarını ve fotoğraflar çektiklerini belirlendi.

MİT ve emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla İstanbul merkezli 9 ilde 29 Aralık 2023'te düzenlenen operasyonda, sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalanmıştı.