Şile'de 3 kişi boğuldu, yasağa rağmen plajlar doldu

İstanbul Şile'de Şile'de, denizde kaybolan 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Ayazma Plajı'nda yoğun dalga ve akıntı nedeniyle kaybolan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Öte yandan, kaymakamlığın aldığı yasak kararına rağmen plajlar denize girenlerle dolu...

Şile Kaymakamlığından yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde Ayazma Plajı ve Kızılcaköy plajlarında denize girerek kaybolan 3 kişi için görevliler tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini belirtildi.

Bugün, saat 07.15'te Kızılcaköy Plajı'nda kayıp olan A.A. adlı kişinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarılan açıklamada, Ayazma Plajı'ndan denize girerek yoğun dalga ve akıntı nedeniyle kaybolan 2 kişi için de çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

DENİZE GİREN 5 KİŞİ KAYBOLMUŞTU

Dün, Şile ilçesi Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda serinlemek için denize giren 2'si yabancı uyruklu 5 kişi, bir anda dalgalara kapılıp gözden kaybolmuştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı çalışmada, 1 kişi kurtarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına ise havanın kararması üzerine ara verilmişti. Şile Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, denize girmenin yasaklandığı duyurulmuştu.

YASAĞA RAĞMEN PLAJLAR DOLDU

 Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla gün boyunca denize girmek yasaklanmıştı. Kaymakamlıkça yapılan yazılı basın açıklamasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava ve deniz raporlarından alınan bilgilere göre, ilçemizde 23.07.2021 tarihinde rüzgarlar Kuzey Doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliği 1 ila 2 metre olacağı tahmin edilmektedir” denilmişti.

Şile'de 3 kişi boğuldu, yasağa rağmen plajlar doldu - Resim : 2Polis ekiplerinin, plajda megafon ile anons yaparak vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardığı ancak uyarılara aldırış etmeyen vatandaşların deniz girme yasağına ve tüm uyarılara rağmen denize girerek yüzmeye devam ettikleri görüldü. Bazı vatandaşlar ise canlarını hiçe sayarak küçük çocuklarıyla birlikte denize girmeye devam etti.

Kaynak: AA

İstanbul Şile