SGK'dan emekli maaşlarında kesinti iddialarına yanıt

Emeklilerin maaşlardan kesinti yapılacağı iddiaları üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır" denildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) "Emeklilerin maaşından Hazine'ye zorunlu aktarım olacağı ve emeklilerin baymak ikramiyelerinin kesileceğine" yönelik haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı. 

SGK'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı basın-yayın organlarında 'SGK'da çok konuşulacak çalışma' şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır."

Söz konusu haberde, emeklilerden ilave sağlık kesintisi yapılacağı, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, maaşlarından yeniden Sosyal Güvenlik Destek pirimi kesilmeye başlanacağı ve vefat eden kişinin eşine bağlanacak ölüm aylığı bağlama işlemlerinde ilave kriterler getirileceği iddiasında bulunulmuştu.


son dakika son dakika haber