Seyir halindeki araçtan fırlayan lastik yaya yoluna böyle düştü

Aydın Gündem haberleri

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde üst yolda seyir halinde olan bir araçtan fırlayan lastik, demir bariyerleri aştıktan sonra alt yola düştü.

Aydın Turgut Özal Bulvarı’nda meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre, Kuşadası’ndan Söke istikametine giden pikaptan fırlayan lastik, demir bariyerleri aştıktan sonra alt yola düştü.

Lastik bu sırada önce alt yolda kırmızı ışıkta bekleyen motosiklet sürücüsünü, daha sonra da kaldırımda yürüyen bir yayayı teğet geçti. Park halindeki 3 otomobile çarparak duran lastik maddi hasara neden oldu.

Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı o anlar ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olaya tanık olan esnaf Nihat Cansu, üst yoldaki demir bariyerlerin çok zayıf olduğunu belirterek, “Dükkanın önünde oturuyordum. Bir anda yukarıdan arabaların üzerine lastik düştüğünü gördüm. Lastik çevrede yürüyen insanlara da zarar verebilirdi. Çok ucuz atlattık” dedi.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÜNÜN AYDIN HABERLERİ

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Kemer Barajı'nda su seviyesi dibe vururken, kurumaya yüz tutan barajdaki görüntüler vatandaşları endişelendirdi.

Aydın’da uzun süredir devam eden sıcak ve yağışsız hava barajlardaki su oranlarını da ciddi anlamda etkiledi. Bozdoğan ilçesindeki Kemer Barajı beklenen yağışların olmaması ile adeta kurumaya yüz tuttu. Barajdaki su seviyesinin son halini görenler endişeye kapıldı. Aydın’da sulama öncelikli kullanılan ve zaman zaman elektrik üretimi yapılan barajda tekne gezileri de su seviyesinin azalması ile sona ermişti.

Kemer Barajı karşısında bulunan Bozdoğan Akyaka Mahallesi'nin Muhtarı Rasim Uluman, "Bu sene kuraklıktan dolayı böyle oldu. Uzun zamandır su seviyesi bu kadar düşmüyordu bu sene kuraklık su seviyesini baya bir düşürdü. Geçtiğimiz günlerde son yağan yağmurdan sonra biraz şişti. Bozdoğan, Nazilli, Yenipazar derken buradan Söke ovasına kadar sulama için bu barajdan su gidiyor. Daha önce de bundan daha düşük seviyeleri gördük ama şu anda dibi çok mille dolu. Biz çocukken suyu içiliyordu ama şimdilerde içerisinde alabalık yetiştiriciliği yapıldığı için kokmaya başladı. Çocukluğumuzda temiz ve pırıl pırıldı ama artık o kadar temiz diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde başlayacak yağışların ardından baraj gölündeki su seviyesinin tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV