'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler...

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler...

Beşiktaş kıran kırana geçen bir sezonda son maçta galip gelmesini bilerek şampiyon oldu. Bu tarihi şampiyonlukta başroller teknik direktörlükte ustalık seviyesine ulaşan Sergen Yalçın, yönetim ve nokta transferlerde...

EMRAH AKÇAAY/HABER GLOBAL

İlk olarak takımın teknik direktörü Sergen Yalçın'la başlayalım yazımızın ince detaylarına. 48 yaşında şampiyonluk ipini teknik direktör olarak göğüsleyen Sergen Yalçın, bundan yaklaşık 10 sene önce Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği Yetenek Sizsiniz adlı yarışmada bir jüri üyesiydi.

O işinde de başarılıydı Sergen Yalçın. 2013 yılına kadar kaldığı jüri koltuğunda yaptığı yorumları ve doğal imajıyla yeşil sahalardaki starlığını bir televizyon starlığına dönüştürmüştü. Hatta bir ara dizi projesinde de yer almıştı.

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler... - Resim : 1

Ancak yeşil sahalara özlemi bu kariyerine ara vermesine sebep oldu. Yalçın, 2013'te dönemin Gaziantepspor'unun teknik direktörü oldu. Sergen Yalçın aslında 2008 yılında Eskişehirspor'da futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Beşiktaş altyapısında çalışmıştı. Burada belirli staj dönemini tamamlamış, ardından televizyonda yorumculuk yapmıştı. 

Günümüzün lig şampiyonu olmak en büyük hayaliydi 48 yaşındaki teknik adamın. Ancak o teklif geldiğinde hazır olması gerekiyordu. Yalçın, sırasıyla Sivasspor, Gaziantepspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor gibi takımları çalıştırdı. 

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler... - Resim : 2Sergen Yalçın'ın Sivasspor'u çalıştırdığı günlerden bir kare...

EFSANELİĞE YAKIŞIR ŞEKİLDE KARŞILANDI

Sergen Yalçın'ın yükseliş içindeki teknik direktörlük kariyeri 29 Ocak 2020 tarihinde Vodafone Stadyumu'nda düzenlenen 20 bin kişilik imza töreniyle zirve yaptı. Yalçın, "Bana gösterilen sevgi beni çok mutlu etti. Kendimi bir popstar gibi hissettim" sözleriyle duygularını anlattı.

Sergen Yalçın'ın başarılı olmasının bir nedeni de güçlü ve bilgili bir yönetimin yanında olmasıydı. Sayın Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bir önceki Başkan Fikret Orman döneminde 2. Başkan’dı. Ancak etkili, sözü geçen ve çalışkan bir 2. Başkan'dı. Transferden sorumlu yönetici olan Erdal Torunoğulları da yaptığı nokta transfer hamleleriyle şampiyonlukta büyük pay sahibi isimler arasında.

Beşiktaş formasıyla futbolcuyken 3 kez şampiyonluk kazanan Sergen Yalçın, ayrıca teknik direktörlük kariyerindeki ilk kupayı da Beşiktaş arması altında kazanmış oldu.

Beşiktaş'ın şampiyonluğunun şifresi Sergen Yalçın'dan geçiyor. Öyle ki sezona Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda PAOK'a, ardından Avrupa Ligi'nde Portekiz ekibi Rio Ave'ye elenerek başlamıştı siyah beyazlılar. Hatta teknik direktör Sergen Yalçın, sezon başı transfer politikasından dolayı arası açılan yönetim tarafından Fenerbahçe maçında alınacak mağlubiyet sonrası gönderilecekti. Ancak Kadıköy'de alınan 4-3’lük galibiyet, şampiyonluk yolunda "Vira Bismillah" demesine neden oldu Sergen Yalçın'ın. 

5.hafta sonunda 18. olan takım, 16. haftada lider olmuştu ve devreyi lider bitirmişti. Aynı Beşiktaş, 29. haftada tekrar liderlik koltuğuna oturdu ve 42 hafta sonunda şampiyon oldu.

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler... - Resim : 3

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerle bir araya gelmiştim. Şampiyonluk istiyorlardı, hatta iki şampiyonluk. Sayın Başkan, "Emrah, biz iki kupayı da alıp İstanbul'a geleceğiz" demişti. Bakalım, Türkiye Kupası'nı da kazanabilecek mi Beşiktaş ailesi... 

OYUNCULARINDAN VERİM ALDI

Beşiktaş bu başarıyı hem Sergen Yalçın'la hem de Sergen Yalçın'a karşı yaptı. 48 yaşındaki teknik direktör, Larin'e arka direkte gol atmayı öğretti. Kanadalı futbolcu 19 golle sezonu tamamladı. Aynı Sergen Yalçın, sağ bek Rosier ve Aboubakar'ın transfer olmamasını yönetimden istemişti.

Ancak bu iki futbolcudan 24 yaşındaki Rosier kariyerindeki ilk golü siyah beyazlı formayla attı. Gösterdiği performansla şampiyonlukta pay sahibi oldu. Sakat olduğu için istenilmeyen Aboubakar ise ligi 15 gol 5 asistle bitirdi. Kaleci Ersin Destanoğlu'nun yanına ise tecrübeli Serkan Kırıntılı'yı istemişti Sergen Yalçın. Ancak maddi ve manevi sorunları yüzünden bu transfer olmadı ve tüm sezon 20 yaşlarının başında olan Ersin ve Utku'ya kaldı.

ÇEŞME’DE FUTBOLDAN UZAKLAŞTI

Sezon içerisinde Sergen Yalçın'ın furbolculara yaptığı yükleme antrenmanları da çok konuşuldu. 21 Mart'ta kendi evinde 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bay geçtiği haftada dinlenmek yerine yükleme antrenmanları yaptı. Futbolcularından istediği verimi alan Sergen Yalçın, 3 gün izin verdi takımına. Kendisi bu izinde aralarında Buray, Murat Dalkılıç gibi ünlü isimlerin bulunduğu arkadaş grubuyla Çeşme’ye gitti ve futboldan bir süre uzak kaldı. 

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler... - Resim : 4

Beşiktaş, 4 büyükler içerisinde en az bütçeyle çıktığı sezonda herkesin takdirini topladığı futbolla şampiyon oldu. Ghezzal gibi bir yıldızı Türk futbolseverlere izleterek hem de. 

'Sergen attı!' Ve şampiyonluk böyle geldi: Hoca, yönetim ve nokta transferler... - Resim : 5