Semih Çelik tarafından katledilmişlerdi: İkbal'in şifresi çözüldü, Ayşenur'unki kırılamadı!

HABER MERKEZİ
İstanbul Cinayet
Semih Çelik tarafından katledilmişlerdi: İkbal'in şifresi çözüldü, Ayşenur'unki kırılamadı!

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından yarım saat arayla öldürülmesinin ardından olayın yankıları sürüyor. Soruşturma kapsamında İkbal'in telefonun şifresi çözüldü, Ayşenur'un şifresi henüz kırılamadı. Çelik'in laptopundaki inceleme devam ediyor.

Fatih'te surlardan atlayarak intihar eden şüphelinin bilgisayarında, İkbal Uzuner'i öldürmekten ve intihardan bahsettiği video dışındaki tüm verilerin silindiği belirlendi.

Edirnekapı'da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik'in intihar etmeden önce öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner cinayeti ile ilgili polis ekiplerinin delillere yönelik incelemesi sürüyor.

İkbal Uzuner'in açılan telefonunda olaya ilişkin henüz bir tespit yapılamazken, Ayşenur Halil'in telefonu ise henüz açılamadı.

Polis ekipleri, Semih Çelik'in kullandığı elektronik cihazlarını da incelemeye aldı. Çelik'in açılan bilgisayarında İkbal Uzuner ile ilgili çektiği, Uzuner'i öldürmekten ve intihardan bahsettiği video tespit edilirken bilgisayardaki diğer bütün verilerin silindiğini belirledi.

Çelik'in HTS kayıtlarını da incelemeye alan polis, cinayetlerle bağlantılı herhangi bir tespite ulaşamadı.

AA'nın haberine göre, sosyal medyada çıkan ve ölen kişilerin Florya'da ayin ve ritüele katıldığı yönündeki iddiaları da dikkate alan ekiplerin çalışmasında, bu kişilerin herhangi bir ayin veya ritüele katıldığına dair bir ize rastlanmadı.

Ekiplerin olaya ilişkin çalışmaları sürüyor.

Eyüpsultan ve Fatih'te 4 Ekim'de 19 yaşındaki Semih Çelik, kendisiyle aynı yaştaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra Edirnekapı'daki surlardan atlayarak intihar etmişti.

FIRINDAN EKMEK ALMIŞLAR

Öte yandan Sabah'ta yer alan habere göre, katil zanlısı Semih Çelik'in Ayşenur Halil'le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları ortaya çıktı. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameraları görüntülerine de yansıdı.

İLK CİNAYETTEN SONRA POLİSİ ARAMIŞ

Genç kızı evine götüren Çelik'in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'teki surlara hareket ettiği öğrenildi.