Selin vurduğu kente 'aşırı sıcaklık' uyarısı yapıldı! "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın"

hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Zonguldak
Selin vurduğu kente 'aşırı sıcaklık' uyarısı yapıldı! "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın"

Selin vurduğu Zonguldak'ta afetin izleri silinmeye çalışılıyor. Kent için İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar ile günü en sıcak saatlerinde vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması istendi.

Yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta aşırı sıcaklar etkisini göstermeye başlıyor. 

Zonguldak'ta sel afetinin izleri silinirken İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar ile vatandaşların günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması istendi.

Metrekareye 201 kilogram yağış düşen Zonguldak'ta sel felaketinin ardından şimdi de aşırı sıcaklar etkisini göstermeye başladı.

Termometrelerin 32 dereceye yaklaştığı Zonguldak'ta İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanarak kararlar aldı. Ülke genelinde meydana gelen hava sıcaklıkları ve nemdeki artışın, gerekli önlemler alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği ifade edildi. Alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler."

 

Kaynak: İHA

zonguldak hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel