Selin vurduğu Kastamonu'nda vatandaşlar helikopter ile tahliye edildi

Kastamonu Zonguldak Bartın Meteoroloji Genel Müdürlüğü haberler son dakika

Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış aralıklarla devam ediyor. Bozkurt ilçesinde Ezine Çayının debisi sel suları ile birlikte yeninden yükseldi. Mahsur kalan vatandaşlar ise helikopter ile kurtarıldı.

Ezine Çayından taşan sel suları ilçe merkezini kapladı. Evleri ve iş yerlerini su bastı, istinat duvarları yıkıldı.
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sağanak nedeniyle Ezine Çayı taştı.

İlçeye bağlı İlişi Köyünde sel suları nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından botlarla tahliye edildi. Kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterler de destek vererek evlerinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi.

Vali Çakır, AFAD Başkanı Yunus Sezer ile taşkın sonucu su baskını yaşanan Bozkurt ilçe merkezi ve İlişi köyünde incelemelerde bulundu.

"Şu aşamada Bozkurt ilçemizde herhangi bir can kaybı ya da kayıp ihbarı yok"

Kastamonu Valisi Avni Çakır, ''İlişi köyü Orada 5 vatandaşımız mahsur şekilde fakat üçüncü kattalar. Onlarla ilgili hava desteği istedik, hava şartının elvermesiyle hava desteğiyle onları da alacağız" dedi.
Kastamonu Valisi Avni Çakır, taşkın ve su baskınları yaşanan Bozkurt ilçesinde herhangi bir can kaybı ya da kayıp ihbarı bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Haber Global TV

zonguldak Batı Karadeniz sel meteoroloji sel uyarısı yağışlar Zonguldak hava durumu Kastamonu sel Bozkurt köyü Ezine Çayı