Bartın'dan çarpıcı görüntüler: Haber Global ekibi taşkının yaşandığı Arıt Çayı'ndaki son durumu aktardı

Zonguldak Bartın haberler son dakika

Meteorolojinin kırmızı kod ile uyarı verdiği Batı Karadeniz'de sel felaketi Bartın'ı vurdu. Bartın'da sağanak nedeni ile Arıt çayı taştı. Haber Global ekibi Karadeniz'den son durumu aktardı.

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Batı Karadeniz'de sağanağın vurdu kentlerden biri de Bartın oldu.

Gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Sel felaketinin yaşandığı Zonguldak’ta sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi.

Bartın merkeze bağlı Arıt köyünde bulunan Arıt Deresi'nin Çöme Boğazı mevkisinde sular yükseldi. Dere, taşma noktasına gelirken, köyde bazı tarım alanları da sular altında kaldı.

Sabah saatlerinde Gaziler Deresi'nin debisi yükselerek taşmıştı. Caddeler, seralar ve insanların yaşam alanları balçıkla kaplanmıştı.

Öğlen saatlerinde ise su debisinin yükselmesi sebebi ile sağanak yağış Bartın Arıt Çayı'nı taşırdı.

Bartın-Kozcağız karayolu, Bartın-Arıt karayolu üzerinde yer alan Kaşbaşı Köprüsü taşan dereler nedeniyle sular altında kalırken, trafik ulaşıma kapandı. Yağışın devam etmesi sebebi ile bir çok önlem alındı.

Kaynak: Haber Global TV

zonguldak Batı Karadeniz Zonguldak sel Bartın sel felaketi