Selahattin Demirtaş'tan 'ittifak' açıklaması

Selahattin Demirtaş'tan 'ittifak' açıklaması

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin ittifak çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.  

Demirtaş, HDP'nin ittifak çağrısına ilişkin "HDP'nin demokrasi ittifakı çağrısı bir seçim iş birliği değil, demokrasi ilkeleri etrafında aydınlık bir gelecek yaratmak için ortak akıl çağrısıdır" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları:

"Merhaba değerli arkadaşlar. Parti yetkililerimiz en üst düzeyde, sürekli demokrasi ittifakı çağrısı yapıyorlar, ancak bu çağrı ısrarla çarpıtılıyor. Dolayısıyla net olarak ifade etmekte yarar var.

"HDP YEREL SEÇİMLERDE CHP VEYA İYİ PARTİ İLE AÇIK VEYA GİZLİ HİÇBİR İTTİFAK YAPMAMIŞTI"

HDP, yerel seçimlerde CHP veya İYİ Parti ile açık veya gizli hiçbir şekilde ittifak yapmamıştır. Sadece bazı kritik büyükşehirlerde, demokrasinin gelişmesi amacıyla, tek taraflı olarak CHP adaylarının desteklenmesi kararı almıştır.

"HDP, MİLLET İTTİFAKININ BİR PARÇASI DEĞİLDİR"

Geri kalan bütün seçim bölgelerinde, CHP ve İYİ Parti dahil olmak üzere tüm partilere karşı HDP seçim yarışına kendi adaylarıyla girmiştir. HDP, Millet İttifakının bir parçası değildir.

"HDP'NİN İTTİFAK ÇAĞRISI SEÇİM İŞ BİRLİĞİ DEĞİL, DEMOKRASİ İLKELERİ..."

HDP'nin demokrasi ittifakı çağrısı bir seçim iş birliği değil, demokrasi ilkeleri etrafında aydınlık bir gelecek yaratmak için ortak akıl çağrısıdır."

HDP'NİN AÇIKLAMASI

İstanbul'da katıldığı bir programda açıklama yapan Buldan, HDP'nin şeffaf ittifak çağrılarının seçim ittifakı çağrısı olarak algılandığını ama demokrasi ittifakı çağrılarının seçimden ibaret olmadığını söylemişti. Buldan, "Kimse yaptığımız çağrıları, farklı bir yere çekmesin. Bizim çağrımız tüm demokrasi güçlerinedir" ifadelerini kullanmıştı.

Selahattin Demirtaş HDP