Şehit evinde acı üstüne acı! Baba kalp krizi geçirdi, babaanne öldü

Bartın Gündem haberleri
Şehit evinde acı üstüne acı! Baba kalp krizi geçirdi, babaanne öldü

Bartınlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya'nın birliğinde geçirdiği kazada şehit oldu. Acı haberi alan şehidin babası Mehmet Özkaya kalp krizi geçirirken, babaannesi Fatma Özkaya da bu sabah hayatını kaybetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 39'uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda görevli Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya (21), dün birlik içinde araç arasına sıkışmasıyla şehit oldu. Şehit Özkaya'nın Bartın'ın Balat köyündeki ailesine acı haberi, Vali Nurtaç Arslan ve askeri yetkililer verdi.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Mehmet Özkaya, fenalaşarak Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Özkaya, daha sonra Karabük'teki özel hastaneye sevk edildi. Bu arada evdeki babaanne Fatma Özkaya (97) ise sabah saatlerinde evde yakınlarınca hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri, şehidin babaannesinin yaşamını yitirdiğini belirledi. 

Öte yandan şehit Fatih Özkaya'nın, geçen yıl Eylül ayında evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN BABAANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Fatma Özkaya, köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından Balat köyü İmze Mahallesi’nde toprağa verildi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, ailesi de taziyeleri kabul etti.

Köy muhtarı Şaban Tokses, “Dün akşam saatlerinde bizi garnizondan aradılar sonra şehit haberini aldık. Şehit haberini aileye bildirdikten sonra babası kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Evde bulunan babaannesi Fatma Özkaya da sabah saatlerinde hayatını kaybetti” dedi.

Öte yandan şehidin babası Mehmet Özkaya’nın Karabük’teki hastanede anjiyo olmasından dolayı oğlunun cenazesinin yarın öğle vakti Arıt Merkez Camii’nde kılınacak namaz sonrası toprağa verileceği öğrenildi. 

Kaynak: DHA

Bartın