Satışına tepki yağan ürünle ilgili Trendyol'dan açıklama

İzmir Deprem
Satışına tepki yağan ürünle ilgili Trendyol'dan açıklama

Trendyol'da faaliyet gösteren bir mağazanın ürünü, sosyal medyada tepki çekti. Tepkilerin ardından ürün Trendyol'un internet sitesinden kaldırıldı. Trendyol'dan da açıklama geldi. 

Trendyol'da faaliyet gösteren bir mağazanın sattığı kupada Elif Perinçek'in itfaiyecinin elini tuttuğu anın fotoğrafının basıldığının görülmesi, sosyal medyada tepki çekti. 

Gelen tepkilerin ardından ürün Trendyol’un internet sitesinden kaldırılırken, ürünün satışa sunulduğuna dair fotoğraflar sosyal medyada yayıldı. Olay, 'kapitalizm' hashtag'i ile de Twitter'da gündem oldu. 

Satışına tepki yağan ürünle ilgili Trendyol'dan açıklama - Resim : 1

TRENDYOL'DAN AÇIKLAMA

Trendyol, Twitter’da yükselen tepkilerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaparak, ürünün satıştan kaldırıldığını, satıcının da uyarıldığını belirtti. Şirketin bir kişinin sosyal medyada verdiği tepki üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Merhaba, Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz.”

"ÜRÜNLERİN SATICISININ PLATFORMUMUZDAKİ SATIŞLARI DURDURULDU"

Trendyol, olayla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık” denilerek şunlar kaydedildi:

“Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

İzmir'de meydana gelen depremde 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in, kurtarma ekiplerinden bir kişinin parmağını tuttuğu fotoğraf gündem olmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

trendyol Elif Perinçek kupa