Sarımsak saklarken bunu asla yapmamak gerekiyormuş! İşte çürümeden aylarca sarımsak saklamanın püf noktası
Doğal bir antibiyotik olan sarımsak yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde bozulmaya ve çürümeye başlar. Sarımsağın sağlıklı yapısını uzun süre koruması ve aylarca taze şekilde saklanabilmesi için doğru sarımsak saklamanın püf noktasını bilmek gerekiyor.
Sarımsak saklarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Sarımsağın taze kalması ve aylarca tüketilebilmesi için tercih edilen bu doğal yöntemler ve pratik bilgiler öğrenildiğinde sarımsak saklamak nefes almak kadar kolaylaşıyor.
Sarımsak saklarken ilk olarak bilinmesi gereken sarımsağın plastik poşet içerisinde saklanmamasıdır. Sarımsaklar plastik poşette saklandığında kısa süre içerisinde nemlenmeye başlıyor. Bu durum da sarımsağın çürümesini hızlandırıyor.
Ayrıca sarımsak saklarken serin ve kuru alanların tercih edilmesi gerekiyor. Sarımsağı kese kağıdı içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Bu kısa süreliğine de olsa tazelik süresini uzatacaktır.
Sarımsak saklarken bir de doğal yöntemden yardım alabilirsiniz. Sarımsakları aylarca taze şekilde saklamak için ilk olarak sarımsakları soyun. Ardından kabuklarından ayrılan sarımsakları cam kavanoz içerisine koyun ve üzerini kapatacak şekilde zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak bu şekilde dilediğiniz kadar süre saklayabilirsiniz.