Şanlıurfa'da erkek vahşeti: Boşanma aşamasında olduğu kadını, sokak ortasında vurdu

Şanlıurfa Kadına yönelik şiddet Gündem haberleri
Şanlıurfa'da erkek vahşeti: Boşanma aşamasında olduğu kadını, sokak ortasında vurdu

Şanlıurfa'da Ahmet Dişçi (51), boşanma aşamasında olduğu eşi Emine Dişçi'yi (47) sokak ortasında av tüfeği ile vurdu. Yaralanan kadın, olay anında kurşunların isabet ettiği bir diğer kadın ile birlikte hastaneye kaldırıldı.

Bir kadın daha erkek vahşeti nedeniyle hastanede yaşam savaşı veriyor.

Olay, sabah saatlerinde Cengiz Topel Mahallesi'nde meydana geldi. Emine Dişçi ile boşanma aşamasındaki eşi Ahmet Dişçi arasında sokakta tartışma çıktı. Bu sırada Ahmet Dişçi, av tüfeği ile peş peşe ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar Emine Dişçi ile bu sırada yoldan geçen Suriye uyruklu Ayşe El Mustafa'ya ve park halindeki bazı araçlara isabet etti. İhbarla olay yerine çok sayıda ekip, gönderildi. 2 kadın, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Dişçi yoğun bakıma alındı, Mustafa'nın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaçan şüpheliyi yakalamak içinse çalışma başlatıldı. 

TACİZ İDDİASI MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

Erzurum'un Yakutiye ilçesinin kırsal Altınbulak Mahallesi’nde 9 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası vatandaşları sokağa döktü. Ellerinde sopalarla, gözaltına alınıp serbest bırakılan M.K.'nin evini basmak isteyen kalabalığı, jandarma engelledi.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 75 hane 280 nüfuslu Altınbulak Mahallesi’nde 9 yaşındaki kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen 7 çocuk babası M.K. gözaltına alındı. M.K. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece serbest bırakıldı. Dün akşam mahalle meydanında toplanan kalabalık, M.K.’nin evini basmak istedi. İhbar üzerine mahalleye jandarma ekipleri sevk edildi. Ellerinde sopalarla 'Huzuru bozanları köyümüzde istemiyoruz' diye bağıran mahalleliye jandarma ve köyün ileri gelenleri izin vermedi. Yakutiye İlçe Jandarma Komutanı, kalabalığı sakinleştirdi. M.K. jandarma tarafından mahalleden çıkarılırken, bir süre sonra kalabalık dağıldı.

Mahalle Muhtarı Nuri Demir, M.K.’nin mahallede huzursuzluk çıkardığını söyledi.

Mahalleliden Hanifi Demir ise "M.K.'nin tutuklanmasını beklerken serbest bırakılması bizleri çok üzdü. Köyümüz huzursuz. Komşumuzu bıçakladı, silah çekip tehdit ediyor. Buna benzer bir sürü olayları var” dedi.

Kaynak: DHA