Samsun'da felaket anları: 2 saat içerisinde tam 12 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

samsun Gündem haberleri
Samsun'da felaket anları: 2 saat içerisinde tam 12 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Samsun'da 2 saat içinde boğulma tehlikesi geçiren tam 12 kişi kurtarılarak hayata döndürüldü. Boğulma tehlikesi geçiren ve kurtarılarak karaya çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan 2 kişiden 1'inin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte, boğulma vakalarında da artış gözleniyor. Samsun'da, 2 saat içerisinde tam 12 kişi ölümün kıyısından döndürüldü.

Samsun'da felaket anları: 2 saat içerisinde tam 12 kişi boğulma tehlikesi geçirdi - Resim : 1

Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Atakum ilçesi İncesu Plajı'na akın etti. Oluşan yoğun kalabalıktan kaçmak isteyen bazı vatandaşlar ise sert dalgalara rağmen denize girdi. 2 saat içinde 12 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği plajda, cankurtaranlar zor anlar yaşadı. Deniz Polisi, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ve cankurtaranların müdahalesi sonucu 12 kişi de sudan çıkarıldı. Kurtarılarak hastaneye kaldırılan ve tedaviye alınan 2 kişiden 1'inin ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Sahilde müdahale edilen 10 kişinin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Samsun'da felaket anları: 2 saat içerisinde tam 12 kişi boğulma tehlikesi geçirdi - Resim : 2

ARKADAŞLARINI SON ANDA KURTARDI 

Yüzme antrenörü Gizem Sarısu, "Ben sahilde uzanıyordum. Orada bir telaş olduğunu fark ettim. Neslihan isimli arkadaşımın boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce suya girdim. Birini kurtarırken diğer arkadaşımın çırpındığını gördüm. Zaten o panikle ilk önce ambulansı aramıştım. Cankurtaranlar da sağolsun oradaydı o sırada. Çıkarıldıklarında çok şükür bir şeyleri yoktu. Sakin kalmış ve çok fazla su yutmamışlardı. Direkt olarak koma pozisyonuna aldık ve peşine ambulans gelerek ilkyardımda bulundular.  Böyle dalgalı havalarda Karadeniz'e girilmesine karşıyım. İstediğiniz kadar yüzme bilin, dalga çok çektiği için fazla açılmamalarını tavsiye ediyorum" dedi. 

Samsun'da felaket anları: 2 saat içerisinde tam 12 kişi boğulma tehlikesi geçirdi - Resim : 3

Üst üste boğulma tehlikesi olayının yaşanmasının ardından, ekipler vatandaşları denize girilmemesi konusunda uyardı. Bazı vatandaşlar ise tüm uyarılara rağmen denize girmeye devam etti. 

 

Kaynak: DHA

Samsun boğulma vakası