Samsun Atakum'da kabus gibi gün: Boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiden 2 kuzen boğuldu, ikizlerden biri kayıp

Gündem haberleri samsun

Samsun'un Atakum ilçesinde 5 kişinin boğulma tehlikesi yaşadığı olay sonrası denizden çıkarılarak hastanelerde tedaviye alınan kuzenler Elif Topçu ve İncilay Altınbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Samsun'da boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiden 2 kuzen boğuldu, ikizlerden biri kayboldu. 

Denizde kaybolan Ahmet Altınbaş'ı arama çalışmalarına ise havanın kararması nedeniyle ara verildi. Çalışmaların yarın sabahtan itibaren devam edileceği belirtildi.

Denizevleri Mahallesi Golf Kulübü mevkisinden aileleriyle denize giren ikiz kardeşler İncilay ve Ahmet Altınbaş (12) ile akrabaları ve kardeş olan Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı.

Çocukların boğulma tehlikesi geçirdiğini fark eden ailelerinin ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ve polis kurbağa adamları sevk edildi.

İncilay Altınbaş ile Elif Nur ve Oğuzhan Topçu, cankurtaran ve polis kurbağa adamlarca sudan baygın halde kıyıya çıkarıldı.

Sağlık ekipleri, kalbi duran İncilay Altınbaş'ı, sahilde yaklaşık 40 dakika kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Ardından 3 çocuk, kentteki hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan 2 çocuk hayatını kaybetti. Kayıp olan Ahmet Altınbaş'ı arama çalışmalarına ise ara verildi. 

 

 

Kaynak: AA

Samsun atakum Gündem haberleri boğulma haberleri