Salihe Aydeniz'in 5 Temmuz'da sözlü savunma vermesi bekleniyor

TBMM Gündem haberleri
Salihe Aydeniz'in 5 Temmuz'da sözlü savunma vermesi bekleniyor

Polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması süreci işliyor. Hazırlık Komisyonu 5 Temmuz Salı günü Aydeniz'in sözlü savunmasını almaya hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclis'i Hazırlık Komisyonu, DBP'li Salihe Aydeniz'in fezlekeleri için mesaisini sürdürüyor. İstanbul'daki izinsiz gösteri sırasında polise yumruk atan Aydeniz hakkında hazırlanan 5 dokunulmazlık dosyası inceleniyor. Komisyon, Salihe Aydeniz'in savunmasını alacak.

AYDENİZ'İN 5 DOSYASI İNCELENİYOR

4 Temmuz'da DBP'li vekilin yazılı savunması için toplanılacak ancak Aydeniz'in yazılı savunmasını yapması beklenmiyor. Ancak Salihe Aydeniz'in 5 Temmuz Salı günü sözlü savunma için komisyona gelebilir. DBP'li vekilin karma komisyonda toplam 77 fezlekesi bulunuyor.

İncelenecek 5 dosyada; terör örgütü propagandası, kamu görevini yaptırmamak için direnme, fiziki ve sözlü şiddette bulunma gibi suçlamalar yer alıyor.

KARMA KOMİSYON'A GÖRÜŞ BİLDİRİLECEK

Hazırlık Komisyonu, 1 aylık çalışması sonunda dokunulmazlığın kaldırılması yönünde görüş bildirirse dosya Karma Komisyon'da ele alınacak. Karma Komisyon'dan da aynı yönde karar alırsa nihai oylama Genel Kurul'da yapılacak.

Oylamaya katılanların salt çoğunluğunun kabul oyu ile DBP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırılabilecek. Böylece yargılama süreci de başlayacak.

Kaynak: Diğer

Demokratik Bölgeler Partisi dbp