Sağlıkta şiddetin adresi İzmir: "Eşime kadın doktor bakacak" dedi, erkek doktorun burnunu kırdı

İzmir Sağlıkta şiddet Sağlık çalışanlarına saldırı Gündem haberleri
Sağlıkta şiddetin adresi İzmir: "Eşime kadın doktor bakacak" dedi, erkek doktorun burnunu kırdı

İzmir'de bir erkek, eşine kadın bir doktorun bakmasını istediğini için hastaneyi ayağa kaldırarak, yumruklarla saldırdığı erkek doktorun burnunu kırdı. Dehşet veren olayın ardından doktorlar, 2 Aralık 2022 tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini açıklarken, saldırgan tutuklandı.

Kan donduran sağlıkta şiddet olayının adresi, İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi.

İddiaya göre, kadın doğum asistanı Furkan Balcı ile eşi A.K.'nın muayenesinde kadın doktor isteyen M.A.K. arasında tartışma çıktı.

Sağlıkta şiddetin adresi İzmir: "Eşime kadın doktor bakacak" dedi, erkek doktorun burnunu kırdı - Resim : 1

Çıkan tartışma kısa sürede büyürken M.A.K., doktor Balcı'ya yumruk attı. Burnu kırılan Balcı tedaviye alınırken, hakkında şikayetçi olduğu M.A.K. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olayla ilgili başlatılan inceleme polis tarafından sürdürülüyor. 

DOKTOR, KAFA TRAVMASI GEÇİRMİŞ

Furkan Balcı’ya olay sonrası verilen geçici hekim raporunda, kafa travması teşhisi konulduğu belirtildi. Balcı'nın polisteki ifadesinde ise "Beni itti. Üzerime yürüyünce ben de kendimi korumak için onu ittim. Sonrasında yüzüme yumruk attı. Dengemi kaybettim" dediği ifade edildi.

‘YUMRUK ATINCA DENGEBİ KAYBETTİM’

Balcı'nın polisteki ifadesinde ise "Şüphelinin eşinin sırası geldi ve şikayetini dinledim. Muayene edeceğim sırada hasta, 'Ben erkek doktor istemiyorum' diyerek eşinin içeri girmesini istedi. Burasının kadın doğum kliniği olduğunu belirtip, içeri alamayacağımı söyledim. Bunun üzerine muayene olmak istemediğini söyleyip çıktı. Çıktıktan kısa bir süre sonra kapıya sertçe vurulmaya başlayınca dışarı çıktım. Şüpheli, "Kapıya ben vurdum. Karıma ne bakıyorsun?' dedi. Eşinin muayene olmak istemediğini söyledim. Bunu söyledikten sonra beni itti. Üzerime yürüyünce ben de kendimi korumak için onu ittim. Sonrasında yüzüme yumruk attı. Dengemi kaybettim" dediği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayın ardından gözaltına alınan M.A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.AK.'nın ifadesinde, "Doktor eşime ters davrandı. Kapasına vurdum. Dışarı çıkınca aramızda arbede çıktı" dediği belirtildi.

Sağlıkta şiddetin adresi İzmir: "Eşime kadın doktor bakacak" dedi, erkek doktorun burnunu kırdı - Resim : 3

Adliyeye sevk edilen M.A.K.'nın burada fenalaştığı öğrenildi. Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine kaldırılan şüpheli, tedaviye alındı. Şüphelinin, tedavisinin ardından tekrar adliyeye getirileceği öğrenildi. 

TUTUKLANDI

Tedavisi sonrası yeniden adliyeye götürülen M.A.K, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

DOKTORLARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ AÇIKLAMASI

Korkunç şiddet olayının ardından HEKİMSEN, sendikaya bağlı doktorların 2 Aralık 2022 tarihinde 1 günlük iş bırakma kararı aldığını açıkladı.

Açıklamada, 

"İzmir Tepecik EAH'nde Kadın-Doğum uzmanı, Tokat Erbaa'da Devlet Hastanesinde Dahiliye uzmanımıza yapılan fiziksel saldırının hekimler nezdinde ne kadar kabul edilemez bir suç oluğunu bu fikirde olmayan ve buna tepki göstermeyen, hekimini korumayan insanımıza hissettirmek, bu şartlarda çalışmayı reddettiğimizi tüm ülkemize duyurmak maksadıyla 24.03.2022, 46 sayılı Yönetim Kurulu kararımız gereği  İzmir ve Tokat illerinde tüm sağlık basamaklarında 2 Aralık 2022 tarihinde 1 (bir) gün sendikamızca iş bırakma eylemi yapılması, karar altına alınmıştır.

Buna göre acil servis ve poliklinikleri, doğum salonu, covid polikliniği, tüm yatan hasta servis çalışmaları ve evde bakım hariç olmak üzere iş bırakma eylemi yapılacaktır. Çalışanların güvenlik nedeniyle o gün iş yerlerine gitmemeleri sendikamız tarafından önemle belirtilmektedir.

Sendikamızın onlarca resmi yazı mektup, basın açıklaması, eylemlerine rağmen sağlıkta şiddete karşı yeterli önlem alınmamıştır. Bu olayların minimalize edilmesi sadece sonradan üstelik uygulanışı itibarıyla yetersiz cezalarla mümkün değildir. Bu konuda yaptığımız geri bildirimlere rağmen hiçbir önlem alınmaması iş bırakma eylemlerimizin en önemli nedenleri arasındadır.

Bir daha bu tür olayların ülkemizde yaşanmaması dileğiyle kararımızı kamuoyuna açıklıyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: DHA

İzmir Sağlıkta şiddet