Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini kapsayan teklif, TBMM'de!

TBMM
Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini kapsayan teklif, TBMM'de!

Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de kapsayan kanun teklifiyle ilgili görüşmeler TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) devam ediyor.

Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren kanun teklifiyle ilgili görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ediyor. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, tabiplerin emekli aylıklarının iyileştirilmesinin mali yükünün yıllık 817 milyon lira, sağlık personelinin ek ödeme tavanının yükseltilmesinin oluşturacağı yıllık etkinin 10,6 milyar lira civarında olacağını belirtti.

Yılmaz, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Teklife ilişkin etki analizi yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Yılmaz, düzenlemeye ilişkin yapılan mali yük hesaplarının detaylarının Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulduğunu söyledi.

Yılmaz, yapılan düzenlemede tabiplerin emekli aylıklarının iyileştirilmesinin mali yükünün yıllık olarak 817 milyon lira şeklinde, sağlık personelinin ek ödeme tavanlarının yükseltilmesinin oluşturabileceği yıllık etkinin ise 10,6 milyar lira civarında hesaplandığını kaydetti.

Sözleşmeli sağlık personeli çalıştırılmasına imkan veren 4924 sayılı kanun kapsamında çalıştırılacak personele yönelik kontenjan sınırının 5 bin kişi artırılmasına ilişkin mali yükün yıllık 1 milyar 89 milyon lira olacağını anlatan Yılmaz, "Sözleşmeli kadroların ücretini de dahil edecek olursak yaklaşık 13 milyar civarında bir mali yükten bahsedebiliriz." dedi.

 

Kaynak: AA

sağlık çalışanları TBMM kanun teklifi