Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayınlandı mı, 10 bin işçi alımı başladı mı?

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca ÖSYM
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayınlandı mı, 10 bin işçi alımı başladı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçmiş olduğumuz günlerde önemli açıklamalarda bulundu. 10 bin personel alımı ile 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını açıklarken başvuru işlemlerinin başlamasına kısa bir süre kalmış durumda. İşte sürece yönelik ayrıntılar.


Sağlık Bakanlığı personel alımı/işçi alımı başvuru kılavuzu ve şartlarına yönelik araştırmalar toplum içerisinde devam ediyor. Konu ile ilişkili geçmiş olduğumuz günlerde Bakan Koca önemli açıklamalarda bulunmuş ve detayları da belirtmişti. Yapılan açıklamaya göre; "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildi." ifadelerine yer verildi. Peki; Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, kılavuz yayımlandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ve bilgiler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, 'Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.' ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başvuruları 15-21 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İşçi alımı başvuruları ise 15 Mart tarihinden 21 Mart tarihine kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'nun adresi üzerinden yapılacak.

sağlık bakanlığı personel alımı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun yarın yayınlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

'Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına tercih işlemleri için KPSS 2022/5 kılavuzunu yarın yayımlayacağız ve tercihleri başlatacağız. Tercihlerinizi 15-22 Mart tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapabilirsiniz. Sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.'

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI VE BRANŞ DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı; 5 bin 175'i Hemşire, 800'ü Ebe ve 3 bin 293'ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapacağını açıkladı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA SON DAKİKA

Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığınca verilen atama izniyle, 10 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ve 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ alımı daha yapıyor. Bu çerçevede, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildi.

Alım şu unvanlarda yapılacak:

5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi

AYRICA temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI yapılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI Başvuruları 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)
http://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. Bakanlığımızca yapılacak 20.000 yeni atama sağlık camiamıza, yeni arkadaşlarımıza ve milletimize hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığa 30.000'i sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 BİN POZİSYON/ KADRO ihdası yapıldı.

20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ. 40 bin sözleşmeli personel alımında 10.348 HEMŞİRE, 1.600 EBE VE 6.604 SAĞLIK TEKNİSYENİ/ SAĞLIK TEKNİKERİ ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri başvuruları aralık ayında tamamlandı.

Sağlık bakanlığı