Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan üçüncü doz aşı için Turkovac çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan üçüncü doz aşı için Turkovac çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Turkovac’ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir" dedi. Üçüncü doz aşısını Turkovac yaptırmak isteyen gönüllülerin başvuruları e-Nabız'dan alınıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 3. doz için Turkovac çağrısı yaptı. 

Bakan Koca, şunları ifade etti: 

"Turkovac'ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, COVID-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir. 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3 binimiz Turkovac’ı tercih etmeli. Üçüncü dozu tercih ettiğiniz aşıyla olun, Turkovac seri üretime geçsin" 

 BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın üçüncü doz Covid-19 aşısını yaptıracak kişileri yerli aşı Turkovac için gönüllü olmaya çağırmasının ardından başvurular alınıyor.

Turkovac hatırlatma dozu uygulamasına katılmak isteyenler, daha önce Kovid-19 geçirmemiş ve iki doz aşısını yaptırmış 18-59 yaş kişiler arasından seçilecek.

Üçüncü dozunu Turkovac ile olmak isteyenler "enabiz.gov.tr" sitesinden "Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol" butonuna tıklayacak.

Açılan pencerede "3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Covid-19 Turkovac aşısı ile yaptırmak istiyorum" seçeneği onaylanarak başvurular gerçekleştirebilecek.

Yetkililer, değerlendirmelerin ardından, eğer katılımı uygun görülürse gönüllüye e-Nabız profilinde kayıtlı iletişim bilgileri üzerinden dönüş sağlayacak.

Türkiye'nin dört bir yanından herkesin katılabileceği hatırlatma dozu uygulaması, başta şehir hastaneleri olmak üzere 41 merkezde uygulanacak.

Yerli aşı Turkovac'ın seri üretime geçebilmesi için en az 3 bin kişinin hatırlatma dozunda Turkovac'ı tercih etmesi gerekiyor.

Ayrıntılı bilgiye "ALO 184" hattından ulaşılabilecek.

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca turkovac Covid-19 üçüncü doz aşı