Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak

TBMM Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarını ilgilendiren kanun teklifinin TBMM'ye sunulduğunu açıkladı. Bakan Koca, "14 Marttan sonra ikinci büyük gün. Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak! Bugün büyük bir adım atıldı" dedi.

Sağlık Bakanlığı, sağlıkta şiddet suçları ve malpraktis davalarında yaşanan haksızlıkların önlenmesi için hazırlanan kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'na sevk edildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve malpraktis davalarındaki haksızlıkların önüne geçilmesi için Türk Ceza Kanunu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, TBMM'ye sunulmuş ve Adalet Komisyonu'na sevk edilmiştir. Yüce Meclisimiz, devrim niteliğindeki bu değişiklikleri gündemine almıştır, teşekkür ederiz" denildi. 

"BAZI ŞEYLER ASLA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Yeni düzenlemeyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Sağlık camiası için, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından ilk açıklamanın yapıldığı 14 Marttan sonra ikinci büyük gün. Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak! Bugün büyük bir adım atıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Sağlık bakanlığı Fahrettin Koca sağlık çalışanları TBMM