Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanının bütün çabası bir dönem daha iktidarda kalmak

DHA
Gündem haberleri Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanının bütün çabası bir dönem daha iktidarda kalmak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha iktidarda kalmak istediğini belirterek, "Cumhurbaşkanının başka bir düşüncesi yok. Bütün çabası bir dönem daha, bazılarının da iddiası belki de bu dönemi 7 yıla çıkaracaklar" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de ortak grup toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha iktidarda kalmak istediğini belirterek, "Cumhurbaşkanının başka bir düşüncesi yok. Bütün çabası bir dönem daha, bazılarının da iddiası belki de bu dönemi 7 yıla çıkaracaklar. Anayasa'da bazı değişiklikler yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı, bir 7 yıl daha ömrü vefa ederse iktidarda kalacak. Allah'tan kork. İşe gelirken, '2 dönem hadi bilemedin 3 dönem' diyordun, şimdi 21 yıl sana yetmiyor, nasıl bir mantık, nasıl bir anlayış. Milletin önüne çıkarken insanın yüzü kızarır. 21 sene önce söylediklerini bugün tekrar tekrar bir dinle lütfen, modern teknoloji buna imkan veriyor, kendi sesinden hem de başkasının sesinden değil. Ne dedin, şimdi ne diyorsun, ne yapmaya çalışıyorsun. Mahvettin" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, iktidarın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yer alan seçilme şartı 50 artı 1'in düşürülmesi yönünde adımlar atabileceğini kaydederek, "Artık yüzde 50 yetmiyor. Yüzde 40'dan da emin değil. Onun için aşağı indirmeye çalışıyor. Acaba 'ben iktidar olarak, tabiri caizse muhalefeti avucumun içine alıp, kendim kumanda edersem, politikaları değiştirerek bir dönem daha kalabilir miyim?' Onlara da elbette bir şeyler vererek. Yapamazsın arkadaş" dedi.

DAVUTOĞLU: YAPACAĞINIZ İLK İLK MİLLETİ BARIŞTIRMAKTIR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise siyasetteki normalleşme sürecini desteklediğini belirterek, "Normalleşme sürecini ben doğru bir süreç olarak ifade ettim. Destekleyeceğimizi ifade ettim; çünkü böyle bir süreçte siyasi liderlerin birbirleriyle görüşmesi hayati derecede önemlidir. Peki Sayın Bahçeli'nin dünkü normalleşme aleyhine yaptığı konuşmalar acaba iktidar cenahında nasıl bir yankı uyandıracak. Cumhurbaşkanına, iktidar yetkililerine sesleniyorum; eğer 3'ncü dünya savaşı gibi bir ihtimal, devlet katında, Milli Güvenlik Kurulu'nda gündeme geldiyse, yapacağınız ilk iş milleti birbiriyle barıştırmaktır. Etnik, mezhebi veya bölgesel farklılıklardan kaynaklanan fay hatlarını tamir etmektir: çünkü küresel bir savaşta herkes evini tanzim etmekle sorumludur. Devlet ile milleti barıştıracaksınız" diye konuştu.