Rusya'nın seçime müdahale iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama: Somut veri olmasa böyle bir tweet atmayız

2023 Seçimleri Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri Rusya
Rusya'nın seçime müdahale iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama: Somut veri olmasa böyle bir tweet atmayız

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere Rusya'nın müdahale ettiği iddiasını sürdürerek, "Somut bir veri olmasa böyle bir tweet atmayız" dedi. Kremlin ise iddiaları yalanladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal KılıçdaroğluRusya'nın Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğine yönelik paylaşımına ilişkin "Başka bir ülkenin bizim seçimimize, bir partinin lehine müdahale etmesi asla doğru değil. Bunu bütün dünyanın bilmesini istedim. Somut bir veri olmasa böyle bir tweet atmayız." açıklamasını yaptı

Reuters haber ajansına konuşan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde sosyal medyadaki sahte içeriklerin yayınlanmasından Rusya'nın sorumlu olduğuna dair somut kanıtlara sahibiz." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, sözlerini "Biz başka bir ülkenin seçim aşamasında veya herhangi bir zaman diliminde Türkiye'nin içişlerine müdahale etmesini doğru bulmayız. Cumhurbaşkanlığına seçilmemizin bir anlamda kanaat olarak netleşmesi üzerine iç ve dışarda bir rahatlama olduğunu biz görüyoruz zaten. Çünkü akılcı politikalarla ülkeyi yöneteceğiz. Akılcı politikalarla ekonomik kararlar alacağız." şeklinde sürdürdü. 

Seçimlerde Meclis'te çoğunluğu sağlayacaklarını da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çoğunluğu yakalayacağız. Zaten güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken eminim AK Parti kanadı da bizim anayasal değişikliklerimize evet diyecektir." değerlendirmesini yaptı. 

KREMLIN'DEN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Moskova'dan da yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğine yönelik iddiaların yanlış olduğunu söyledi.

Peskov, "Bu yöndeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz, Kılıçdaroğlu'na bu tür iddiaları ileten her kimse yalancıdır" diyerek, Rusya'nın Türkiye ile olan bağlarına son derece değer verdiğini de vurguladı.

 

Kaynak: Diğer

Millet İttifakı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2023 seçimleri Rusya