Rize'de yapay gölde facia: 2 ölü, 2 yaralı

AA
Gündem haberleri Rize Asayiş
Rize'de yapay gölde facia: 2 ölü, 2 yaralı

Rize'deki Fırtına Vadisi'ndeki yapay göle serinlemek için giren 4 kişiden 2'si kayboldu. Göldeki 2 kişi ise çevredekiler tarafından kurtarıldı. Kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Rize'de sıcak havadan bunalarak serinlemek için Fırtına Vadisi'ndeki yapay göle giren 4 kişiden 2'si kayboldu. 

Fırtına Vadisi'nde yapay göle serinlemek için giren ve sürüklenen 4 kişiden 2'si kayboldu, diğerleri çevredekiler tarafından kurtarıldı. 

Olay, saat 17.00 saatlerinde meydana geldi. Ardeşen ilçesinde Fırtına Vadisi'nde derenin kenarında kano yapmak için oluşturulan yapay gölde yüzen Kur'an kursu öğrencilerinden 4'ü akıntıya kapılarak sürüklendi.

Derede sürüklenen 4 kişiyi görenler, suya atladı. Suya kapılarak sürüklenen 4 kişiden 2'si, çevredekiler tarafından kurtarılıp, kıyıya çekildi. İhbarla bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD, jandarma, AKUT ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kurtarılan 2 kişi, ambulanslarla kaldırıldığı Kaçkar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ekipler, kaybolan 2 kişiye ulaşmak için arama- kurtarma çalışması başlatıldı. Kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Savcılık tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

HOCALARI GÖZALTINA ALINDI

Konuyla ilgili soruşturma kapsamında öğrencilerin kimlikleri gizli tutulurken, Kur'an kursu hocasının ise gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Olay sonrası Ardeşen Kaymakamlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Rize İli Ardeşen ilçemiz Fırtına deresinde serinlemek amacıyla suya giren 6 Kur’an Kursu öğrencisinin akıntıya kapılmaları üzerine 1 Kur’an Kursu Hocası öğrencileri kurtarmak için suya girmiş olup kendisi de boğulma tehlikesi geçirmiştir. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sağ olarak kurtarılan 5 kişiden 2’si yoğun bakıma kaldırılmış, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanmıştır. Arama çalışmalarına 27’si AFAD personeli olmak üzere Deniz Polisi, JAK, Sahil Güvenlik, 112 Acil Sağlık ve AKUT Ekibi, Dereyi ve bölgeyi iyi bilen Rafting ve Kanocu rehberlerin katılımıyla toplamda 63 personel katılmıştır.

Olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından idari tahkikat başlatılmış olup olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştır."