Rize'de 9 ferdini koronavirüs nedeniyle kaybeden aileye genetik araştırma başlatıldı

Rize Gündem haberleri koronavirüs corona virüs

Rize’de 15 ay içerisinde 9 ferdi korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden aile için genetik araştırma başlatıldı. 6 ay içerisinde toplam 8 ferdini koronavirüsten kaybeden aile, 20 Şubat’ta 9. aile bireyini de toprağa verdi.

Rize’de ilk olarak 6 Kasım 2020’de Burak Genç’in Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesiyle başlayan, 6 ay içerisinde toplam 8 ferdini koronavirüs nedeniyle kaybeden aile 20 Şubat’ta 9. aile bireyini de toprağa verdi. Aile de ölümlere neden olan Covid-19’un gen üzerindeki etkileri için ailenin de talebiyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bölümü tarafından araştırma başlatıldı. Genetik araştırma taleplerine aldıkları olumlu cevabın kendilerini sevindirdiğini, sürekli korku ile yaşadıklarını ve çıkacak sonuçları 4 gözle beklediklerini dile getiren aile bireyi Ali Genç, “Sağlık Müdürlüğü bizi çağırdı ve Pazartesi günü kan örneklerimizi verdik. Bize sonuçların 1-2 ay sonra çıkacağı söylendi. Biz bekliyoruz. Allah ne derse kaderimizi çekeceğiz." dedi.

Aslen Rize’nin Güneysu ilçesinden olan ve İstanbul’da yaşayan Muhammet Genç ve oğlu Burak Genç, 2020 yılının Kasım ayında rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Baba ve oğlunun yapılan Korona virüs testleri pozitif çıktı. Muhammet Genç hastanede, oğlu Burak ise evde tedaviye alındı. İlk olarak Burak Genç, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 6 Kasım 2020’de hayatını kaybetti. Burak Genç’in cenazesi, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde toprağa verildi. Oğlu Burak Genç’in ardından hastanede durumu ağırlaşan baba Muhammet Genç de benzer şekilde 12 Kasım'da yaşamını yitirdi. Baba Muhammet Genç de oğlu gibi köyüne getirilerek aynı kabristanlıkta, gözyaşları arasında oğlunun yanına defnedildi.

Baba oğulun ardından Bünyamin Genç (41) ise 1 Aralık 2020’de, İbrahim Genç (53) 4 Aralık 2020’de, Ali Genç (58) ise 11 Aralık 2020’de Kovit 19 nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Ali Genç'in tedavi gören kardeşleri Fatma Duman (55) 18 Aralık’ta 2020’de, Aysel Peçe de (46), 21 Şubat 2021'de hayata gözlerini yumdu. 13 Nisan 2021 tarihinde de ise Ahmet Genç (43) de aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Son olarak ise babasını, ağabeyini, 2 halasını ve 4 kuzenini kaybeden, Şenay Genç Yalçınkaya (36) Kovid-19 nedeniyle getirildiği Rize Devlet Hastanesi'nde durumu ağırlaşınca entübe edildi. Evli ve 1 çocuk annesi Şenay Genç Yalçınkaya burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

Kaynak: İHA

rize haberleri