Rekabet iddialarına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Gündem haberleri
Rekabet iddialarına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile rekabet halinde oldukları iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaorğlu "Hem ben, hem belediye başkanı arkadaşlarım bunları gülerek karşılıyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Yani aslında Kemal Kılıçdaroğlu kendi rakibini mi yarattı?" sorusuna, "Eğer aramızdaki ilişkiyi rekabet ilişkisi olarak algılarsak hatayı orada yaparız. Aramızda bir rekabet falan yok. Ben genel başkanım, o İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Benim görevim farklı, onun görevi farklı. kimse kimseye rakip değil, herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcıyor. Bizim politikamız bu. İnsanlar farklı yorumlayabilirler. Eğer bir yarışsa belediye başkanları kendi aralarında yarışıyorlar. Güzel şeyler yapıyoruz. Bunlara tabii Erdoğan tahammül edemiyor" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına, "Şikâyet etmeyeceksiniz. Engel çıkaracaklar, siz tüm engelleri aşıp, halka hizmet edeceksiniz." talimatı verdiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Telefonda konuştuğumuz zaman “Biraz daha konuşsunlar” diyerek dalga geçiyoruz. Büyük bir samimiyetle söylüyorum, öyle bir ortam yok. Şöyle bir yalan da attılar: “Ekrem Bey randevu istedi, Kılıçdaroğlu vermedi…” Akıl tutulması gibi bir şey. Bunu söylerken hiç değilse sor, hadi bana ulaşamadın, basın koordinatörümüze sor, Ekrem Bey’e, onun arkadaşlarına sor, “Böyle bir şey oldu mu?” Yok, hayal âlemindeler…

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri