Rehabilitasyon merkezinde skandal! Engelli vatandaş sürünerek gitti kimse yardım etmedi

Konya

Konya'da bir rehabilitasyon merkezinde bedensel engelli bir kişinin koridorda yere düşüp, sürünerek odaya girmesi ve orada bulunan çalışanların ise duruma tepkisiz kaldığı görüntüler hakkında soruşturma açıldı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Ereğli Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde 28 Temmuz 2021 tarihine ait ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri olay yarattı.

SÜRÜNEREK ODAYA GİRMEYE ÇALIŞTI, GÖREVLİLER KAYITSIZ KALDI

Görüntülerde, koridorda ayakta durmaya çalışan bedensel engelli kişi, yere düşüyor. Durumu fark eden iki kadın görevli, yanına gelip bir süre konuşuyor, ardından ayrılıyor. Yerde yatmaya ve oturmaya devam ettikten sonra sürünerek odaya girmeye çalışırken çalışanların bu duruma kayıtsız kaldığı yer alıyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

Yaşanan olayın rehabilitasyon merkezi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından sorumlular hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı. İdari soruşturma kapsamında ise sorumlulara gerekli idari cezaların uygulandığı belirtildi. Adli soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA

Konya Rehabilitasyon merkezi engelli soruşturma Ereğli