Rasim Ozan Kütahyalı: İlker Başbuğ ile çok uğraştım

Buket Aydın Gündem haberleri
Rasim Ozan Kütahyalı: İlker Başbuğ ile çok uğraştım

Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu, köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı oldu. Kendisine yöneltilen sorulara birbirinden çarpıcı yanıtlar veren Kütahyalı, "Bir dönem İlker Başbuğ ile çok uğraştım" itirafında bulundu.

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu, köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı oldu. Kütahyalı, kendisine yöneltilen soruları bir bir yanıtladı. 

"ESNAF ZİYARETLERİ YAPMAK SİYASET DEĞİLDİR"

- O dönem Nagehan bir program yapıyordu. Nagehan'a dedim ki "Bu program ve bu ülke öyle bir hale geldi ki, bu işin sonunda ya sen ve Abdulkadir abi hapse girecek, ya Kadri Gürsel ile Nazlı Ilıcak..."

- Şu anki tartışmaları ben biraz tiyatro görüyorum. Esnaf ziyaretleri yapmak siyaset değildir. Bu Güzin ablacılık gibi. Kemal Bey ayrı bir konu. Mevcut iktidarın, rejimin tabularını sarsan bir muhalefet var mı? Yok... Onu yapabilirler mi? Kolay da değil. 

"KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAYDIR, HİÇBİR ŞÜPHE YOK"

 - Ümit Özdağ çok yükseldi, bireysel oyu Deva ve Gelecek Partilerinden yüksek. Siyasal içerik anlamında muhalefetten AK Parti ile özgürlük yarışına girmelerini beklerim. Sosyal medya olayı da Türkiye'de özgürlüğü boğuyor. Sosyal medya, demokrasi ve özgürlüğe mi, yoksa linçlere ve boğulmalara mı hizmet ediyor? 

- Kemal Kılıçdaroğlu adaydır, hiçbir şüphe yok. Aday olmama ihtimalini görmüyorum. Mühim olan, Kemal Bey ve Tayyip Bey arasındaki yarışın barışçıl olması. İkisi de çok tecrübeli. Seçimi Kemal Bey kazanırsa gayet güzel bir devir teslim töreni olur. Tayyip Bey ana muhalefet lideri olur. Ha, Tayyip Bey'in kılına da kimse dokunamaz. "Yargılanacaksınız" iddiaları tamamen sahtedir. 

"TÜRKİYE ŞU AN BİR AÇIK HAVA TIMARHANESİ GİBİ"

- Muhalif gazetecilerin Türkiye Yüzyılı toplantısına davet edilmesi de, onların bir şeyler demesi de anlamlı gelmiyor. Bu bir tiyatronun parçası. 

- Fatih Portakal bu kadar muhalif değildi. Nevşin Mengü liberaldir, babası gibi Kemalist değildir.

- 1: Devletin doğrudan adamı olan ve muhalif rolü verilen gazeteciler var, tabii ki isim vermem. 2: İdeolojisi sebebiyle devletin kolay kontrol ettiği gazeteciler var. 3: Bu ideolojik nefretleri sebebiyle kolay yönetilenler var. Bu 3 kategoriye girmeyenler de hemen hemen ana akımda yok. 

- Medya bir delilik ortamı gibi bir şey, Türkiye şu an bir açık hava tımarhanesi gibi. Bunlarda bizim de mesuliyetimiz var. Türkiye hiçbir zaman bir hukuk devleti olamadı. Türkiye'nin adam gibi bir yargılaması olmamıştır. 

"MERAL AKŞENER ÇIKTIĞI ZAMAN HDP ADAY GÖSTERİR"

- Bir kere şu kesin, Kemal Bey aday olursa HDP aday göstermeyecek. Kemal Bey aday, bana göre alabilir. İstanbul ve Ankara'yı AK Parti kendi kendilerine mahvederek kaybetti. Kemal Bey'in aday olmaması gibi bir şey söz konusu değil, siyasi intihar olur. Mansur Yavaş aday olmaz. Son derece akıllı, uyanık bir adam ve bugünkü devlet ideolojisine birebir uyuyor. Kalifiye Türk sağcısı bir ekip o. Şu anki durumda Kemal Bey'e meydan okumayacağını bilirler. Ekrem Bey de istiyor ama bu koşullarda meydan okumaz. İnce gibi yeni bir parti kurmak gibi bir şey, Meral Akşener kendi aday olabilir mi, bilmiyorum. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aday olduğu zaman başka adayların önemi yok ki.

"KUDRET KÖSEOĞLU, BENİM TÜRK MEDYASINDA YAPTIKLARIMIN MİLYONDA BİRİ DEĞİLDİR"

- Türkiye'de güzel bir seçim ortamı olması bile çok önemli. Dünyanın her yerinde bu işler zorlaştı. Biz bunu konuşurken Brezilya'da da ortalık karışmış durumda. Temiz sandık çok önemli. İlk turda herkes alabilir. Meral Akşener çıktığı zaman HDP aday gösterir. Türkiye'ye öyle bir resmi ideoloji yerleşti ki, benim de çok rahatsız olduğum noktalar var. 

- Ben 2008'de köşe yazarı olarak başladığımda siyasi amaçla da girdim, genç bir ihtilalci gibi. Benim Türk medyasında yaptıklarımın milyonda biri değildir "Kudret Köseoğlu." Esas olay Ertuğrul Özkök'tü, onun dışında kimseye yapmadım bunu. Bu boks maçı gibi, maçını yaparsın ama bittiğinde de sarılırsın. Medya böyle bir şeydir.  

"BEN KORKUSUZ BİR ADAMIM"

- Bazı karakterler korkusuzdur, ben korkusuz bir adamım. Tayyip Erdoğan da korkusuz bir adam. 

- FETÖ kelimesini biz yarattık. 

- Ersan Şen'e "cumhurbaşkanı adayım" diyen bir sürü saftirik var bu ülkede. 

- 5 senedir siyasi olarak aktif değilim, manalı da görmüyorum. Böyle bir ülkeyi, bu tabloyu ne Tayyip Bey isterdi, ne Kemal Bey isterdi. 

"İLKER BAŞBUĞ İLE ÇOK UĞRAŞTIM, O UĞRAŞMALARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

- Ben de çok ateşli, çok ihtilalci, çok sert davrandım. Kalp kırdım, gönül kırdım, insanları kırdım. O zamanlar İlker Başbuğ ile çok uğraştım. O uğraşmalarımdan pişman değilim. Ama hapislik bir durum kesinlikle yoktu, FETÖ kumpas kurdu. 

- Aziz Yıldırım ile yayın yapacaktık ama kendisi son anda vazgeçti. 

- Beyaz Futbol hem futbol programı, aynı zamana futbol bir eğlence programı. Türk televizyon tarihine geçmiş bir yayındır Beyaz Futbol. Televizyonculuk anlamında gerçekten çok büyük bir başarı. Beyaz Futbol'un tüm bölümlerinin 30 sene sonra falan hala izleneceğine eminim. 

- Ali Koç biraz çabuk gaza gelebilen bir insan, en büyük problemi bu. 

- Bizim ekip herhalde en çok bana gülüyordur, sorsanız en komik Rasim derler herhalde. 15-25 yaş arası gençlik beni çok seviyor. Ekranda olmadığım dönemlerde de benden vazgeçmediler. Bana olan sevgileri hiç bitmedi, onun için benim bu gençliğe çok şey borcum var. 

SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

- Şu an benim mutlu olacağım bir siyasi ortam yok, siyasete girmem. Siyasetle ilgili hiçbir düşüncem yok. Siyaset yazarlığı yapmak gibi bir düşüncem de yok. Girsem 2011 ya da 2015'te girerdim. 

 - Kitaplarımın çok satacağını biliyorum. 

 

Kaynak: İHA

buket aydın ile yüz yüze Rasim Ozan Kütahyalı