Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada 1 Mayıs tarihi itibari ile 2 ve 3 Mayıs tarihlerini de kapsayan sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu kısıtlama her hafta sonu devam edecek. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan açıklamasında mayıs ayı sonuna kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam edeceğini açıkladı. 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?

Bu yıl Ramazan Bayramı 23 Mayıs arefe günü ile başlıyor. Bayramın birinci günü ise 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Açıklanan karar ile 23 ve 24 Mayıs tarihlerini kapsayan bir yasak getirilmişti. Hafta sonu dolayısıyla gelen yasak ile Ramazan Bayramı arefesinde ve bayramın birinci gününde sokağa çıkmak mümkün olmayacak.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Resim : 1

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI HANGİ ŞEHİRLERİ KAPSIYOR?

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı iller: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak.

cumhurbaşkanı erdoğan ramazan bayramı sokağa çıkma kısıtlaması sokağa çıkma yasağı