Rahşan Ecevit hayatını kaybetti

DSP'nin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 21.10'da yaşamını yitirdi.

26 Aralık 2019'da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırıldı.

Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 21.10'da yaşamını yitirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı taziye mesajında, "Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi. 

GATA'DAN AÇIKLAMA

GATA'dan yapılan açıklamada "26.12.2019 tarihinden itibaren hastanemizin pnömoni ve kronik böbrek hastalığı tanıları ile yatmakta olan Sayın Rahşan Ecevit, 27.12.2019 tarihinde genel durumun bozulması nedeniyle GATA Dahiliye Yoğun Bakım Kliniğine kaldırılmış ve 17.01.2020 tarihinde saat 21:10 itibariyle tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir" denildi.

Rahşan Ecevit hayatını kaybetti - Resim : 1

BÜLENT ECEVİT'İN EŞİ RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Rahşan Ecevit hayatını kaybetti - Resim : 2

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Vefat eden, merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in kıymetli eşi Rahşan Ecevit Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet diliyorum.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Rahşan Ecevit... Siyasi hayatımızın kıymetli isimlerinden, Başbakanlık ve CHP Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit’in her zaman yanında olmuş ve yol arkadaşlığı yapmıştı. Vefat haberi hepimizi üzdü, kendisine Allah’tan rahmet dilerim" ifadesini kullandı.

Rahşan Ecevit hayatını kaybetti - Resim : 3

Mustafa Balbay: Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’le ayrılığına son verdi. Daha fazla uzatamazdı! Dünyada bıraktığı tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Ömrü demokrasi mücadelesi içerisinde geçen, hepimize iradesi, sabrı ve dirayetiyle örnek olan Sn. Rahşan Ecevit'i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Merhumeye Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine ve milletimize baş sağlığı dilerim.

Mahmut Tanal: Eski Başbakanımız, Genel Başkanımız Bülent Evecit'in hayat arkadaşı, yol arkadaşı Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet diliyorum. Türk siyasetine yön veren Karaoğlan'ın her daim yanındaydı, destekçisiydi.  Sevdiğine kavuştu. Ruhları şad olsun.

Faik Öztrak: Sayın Rahşan Ecevit’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Rahşanına kavuşan Üçüncü Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle anıyorum.

Muharrem İnce: “El ele büyüttüler sevgiyi” Siyaset dünyamızın dürüst, mütevazi insanı, Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Seyit Torun: Büyük devlet adamı Bülent Ecevit’in sevgili eşi, sırdaşı, yol arkadaşı Rahşan Ecevit’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

Rahşan Ecevit (doğum adıyla Zekiye Rahşan Aral), 1923 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Rahşan Ecevit; ressam, yazar ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır.1946'da Bülent Ecevit ile evlendi.Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğu olan Rahşan Ecevit'in, babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.Rahşan Ecevit, 17 Ocak 2020'de 97 yaşında bir süredir tedavi gördüğü GATA'da yaşama gözlerini yumdu.Siyasi hayatıKurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye desteğini açıkladı.


son dakika son dakika haber