Prof.Dr. Aygün Attar'dan Türkiye ile Azerbaycan'ın arasını açmak isteyenlere sert tepki: Biz birlikte güçlüyüz

Azerbaycan
Prof.Dr. Aygün Attar'dan Türkiye ile Azerbaycan'ın arasını açmak isteyenlere sert tepki: Biz birlikte güçlüyüz

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi Prof.Dr. Aygün Attar, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinden rahatsız olan bir kesmin son günlerde Azerbaycan'a yönelik düşmanlık ve nefret propagandası yapmasına sert tepki gösterdi.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar, son günlerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının bir kesim tarafından Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini bozmak amacıyla Azerbaycan'a yönelik bir düşmanlık ve nefret propagandasına dönüştürülmeye çalışıldığını belirtti.

Attar, eski adıyla Twitter olan X platformundan yaptığı paylaşımda "Her Türk’ün iki vatanı vardır: Birincisi kendi doğduğu topraklar, ikincisi Türkiye’dir.” diyerek bu nefret kampanyasına tepki gösterdi.

Prof.Dr. Aygün Attar'ın paylaşımı şöyle:

"Uzun zamandır susuyorum sonunda yazmak zorunda kaldım. Azerbaycan Türkiye kardeşliğinden rahatsız olan (uç “solculardan” tutunuz da din kisvesi altındaki en “sağ fanatiklere” değin) geniş bir yelpaze var ki Gazze’de İsrail’in gerçekleştirdiği felaketi can Azerbaycan’a yönelik düşmanlık ve nefret propagandasına dönüştürmüş durumda.

Derdiniz nedir? #HocalıSoykırımı gününde İstanbul’da binlerce insan “Hepimiz Ermeniyiz” pankartı taşıdığında Azerbaycan’da kimse Türkiye’ye yönelik manipülasyon yapma cesaretinde bulunmadı çünkü halk buna müsaade etmedi! Haddini bilmez zatların günlerdir Azerbaycan'a yönelik en ağır hakaretlerle dolu paylaşımlarını görüyorum. Muhatap almıyorum ama terbiyesizlik ve hadsizliğin de bir sınırı var. Mikrofonlar önünde şov yaparak 'Ülkemde Azerbaycanlı istemiyoruz' eylemi ne demek oluyor? Sen kimsin, kimi kimin toprağından kovuyorsun? Türkistan’ın milli mücahitlerinden Mustafa Çokay’ın dediği gibi “Her Türk’ün iki vatanı vardır: Birincisi kendi doğduğu topraklar, ikincisi Türkiye’dir.” Dolayısıyla, Türkiye dünyadaki her Türkün vatanıdır. Karnınızın derdi ne sizin? Aslında biliyorum da... Ne masum bebeklerin Hitler'i aratmayan Netanyahu canavarı tarafından katledilmesi ne Batının riyakarlıkla Gazze’de yapılan soykırıma sessiz kalması umurunuzda değil. Azerbaycan ‘a cerahat kokan nefesiyle foseptik çukurunu andıran kokuşmuşlukla saldıran aşağılık zihniyetler, sizin derdiniz Türklükle, Gazze bahane. Azerbaycan‘a beslediğiniz kin ve nefretiniz için Gazze'de şehadete ermiş mukaddes ruhları araç olarak kullanmayın, utanın. Derdiniz Türkiye ile Azerbaycan‘ın arasını bozmak, kamuoyunda Azerbaycan ‘a karşı kırgınlık yaratmaktır. Ama başaramayacaksınız! Unutuyorsunuz ki bizler “Vatan; Ne Türkiye'dir Türklere, ne de Türkistan, vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan.” mefkûresini ilke edinmişleriz. Sizin gibi kanı bozuklara pabuç bırakmayız. Can Azerbaycan, Yürek Türkiye diyenlerdeniz! Biz birlikte güçlüyüz."

Kaynak: Haber Global TV