Prof. Dr. İsmail Cinel: Çok ağır yük altındayız, bir an önce ek tedbirlerin devreye girmesi lazım

koronavirüs Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Çok ağır yük altındayız. Bir an önce ek tedbirlerin hemen devreye girmesi gerekir" dedi.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, koronavirüs salgını nedeniyle yoğun bakımlardaki duruma ilişkin Haber Global'de açıklamalarda bulundu. 

Cinel'in açıklamaları şöyle:

Çok ağır yük altındayız. Bir an önce ek tedbirlerin hemen devreye girmesi, vatandaştaki algının da birdenbire yükselmesine ihtiyaç var. Uyum için ihtiyaç şart. O zamanki kısıtlılıklar ile şimdinin kısıtlılıkları çok farklı. İnsanların ekonomik dirençleri de azaldı kabul ediyorum ama durum çok daha ciddi. AVM'ler kapalıydı, şu anda açık, şehirlerarası transferler açık. Bunların hemen devreye girmesi lazım. Nisanın 1'inden beri açık seçik görülüyor artık. 

"DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEMEMİZ LAZIM"

Bizim daha fazla zaman kaybetmememiz lazım. Bunu toplumsal mutabakat ile yapmamız lazım. Yoğun bakımlarda yoksa yük daha fazla artacaktır, daha genç hastalar şu anda yoğun bakıma düşüyor. Hepimizin yoğun bakım gereksinimi olabilir önümüzdeki 10-15 gün. 

DIŞARIDA MÜTHİŞ BİR SAĞANAK VAR, SİPERLERE GİRME DÖNEMİNDEYİZ"

Üzerimizdeki yükün sürdürülebilirliği bir hafta olabilir, 10 gün olabilir. Ek tedbirlerin ihtiyacının bir an önce olduğu çok nettir. Bulaş çok yüksek. Dışarıda müthiş bir sağanak var, siperlere girme dönemindeyiz şu anda. 

Kaynak: Haber Global TV

Prof. Dr. İsmail Cinel koronavirüs