Prof. Dr. İlber Ortaylı: Lozan bizim için bir zaferdir

Gündem haberleri

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Lozan Anlaşması'nın 99'uncu yıl dönümünde Bursa’da düzenlenen Büyük Mübadil Buluşması'na katıldı. Ortaylı, “Lozan bizim için bir zaferdir en azından bunun çok başarılı bir uzlaşma olduğu herkesin kabul etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Bursa’da Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı, Bursa Lozan Mübadilleri tarafından Lozan Anlaşması’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Nilüfer’e bağlı Görükle’de “Büyük Mübadil Buluşması” düzenlendi.

LOZAN BİZİM İÇİN BİR ZAFERDİR

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın açıklamaları;

Lozan bizim için bir zaferdir en azından bunun çok başarılı bir uzlaşma olduğu herkesin kabul etmesi gerekir. Bu anlaşmada bir takım şeyleri ileri sürenler 100 sene sonra bir daha tartışılacak. Böyle bir şey yok işte geldi 100’üncü sene, bunlar uyduruk. Lozan’ın öngördüğü bir sistem vardır, Yunanistan ile Türkiye arasında nüfus mübadelesi yapılacaktır. Efendim diyorlar; ‘Hicrettir bu, 1915’te Ermenilere yapılmasının tekrarlanmasıdır ve Türkiye’de etnik temizlenmeyi hedefleyen bir şeydir mübadele’ affedersiniz ama tarih ortada, mübadeleyi biz istemedik ki. Bu bize empoze edildi.

Kaynak: Haber Global TV

İlber Ortaylı lozan anlaşması Bursa