Prof. Dr. Demir: Kanser görülme sıklığı arttı

Meme kanseri
Prof. Dr. Demir: Kanser görülme sıklığı arttı

Onkoloji alanındaki çalışmalarıyla uluslararası itibara sahip olan Prof. Dr. Gökhan Demir kanser görülme sıklığının artışa geçtiğini ancak tedavi yöntemlerinin de geliştiğini söyledi.

Haber Global'de yayınlanan Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu Türkiye'nin kanser tedavisi alanında yetiştirdiği uluslararası itibara sahip bir bilim insanı Prof. Dr. Gökhan Demir oldu.

Kanser görülme sıklığının dünya genelinde artış gösterdiğini ifade eden Demir şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de kanser sıklığı arttı. Uluslararası veriler gösteriyor ki her beş insandan birisi kanser ile karşılaşıyor. Ancak kanser eskisi kadar öldürücü bir hastalık değil. Her 8 erkekten her 10 kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bugün artık her 3 kanser hastasından 2'si en az 5 yıl yaşayabiliyor. Hele ki erken tanı söz konusu olursa hastalığın tam olarak şifaya kavuşması da mümkün. Kansere bağlı ölümlerde çok azalma yaşandı. 30 yıllık bir süreçte kansere bağlı ölümlerde yüzde 27'lik bir azalma var. Kanser vakalarında artış var ama artık tam şifası mümkün. 

Kanserden korunmak için sağlıklı yaşamak gerekiyor. Tüm unsurlar yerine getirilse de tarama programlarını da aksatmamak gerekiyor. Eskiden elimizde tek silah kemoterapi, radyoterapiydi. Bugün akıllı moleküller, moleküller biyolojideki tedavi yöntemleri var. Yakın zamanda tümör aşıları da gündeme gelecek. Portföyümüz bir anda çok genişledi."

 

Kaynak: Haber Global TV

Prof. Dr. Demir Gökhan Demir Onkoloji kanser kanser görülme sıklığı