Prof. Dr. Demir: Asimetri meme kanseri belirtilerindendir

Meme kanseri
Prof. Dr. Demir: Asimetri meme kanseri belirtilerindendir

Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Prof. Dr. Gökhan Demir her kadının ergenlikten sonra ayna karşısında meme muayenesi yapması gerektiğini ve asimetrinin de meme kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.

"Her kadın ergenlikten sonra ayna karşısında memelerini kontrol etmeli" ifadesini kullanan onkoloji uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, her kadının ergenlik döneminden sonra ayna karşısında meme muayenesi yapması gerektiğini söyledi. Demir konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"İnsan vücudunda 100'den fazla kanser çıkıyor. Dört beş tanesi için erken teşhis ve tarama programı var. Tarama toplumun her kesimine uygulanabilecek ve risk olduğunda da ileri tetkik yapılabilecek programlardır. Meme kanserinde erken teşhis sağlanabilir.

Her kadının ergenlikten sonra ayna karşısında memelerini kontrol etmesi gerekir. Asimetri kanser belirtisidir. Önce bakarak sonra her iki eli kullanarak koltuk atı ve memenin yoklanması gerekir. Bunun sık da yapılamaması gerekir. Ayda bir yapılması lazım. Kist olabilir bunlar genelde kanser de değildir. Elinize bir sertlik gelirse direkt hekime başvurmanız gerekir. 40 yaşından itibaren mamografi de çekilmesi gerekir. Biz eskiden 1- 2 santimetre altında kanser görmezdik. Şimdi 1 santimetrenin üzerinde görmüyoruz. Erken teşhise yakalanan meme kanserinde tam şifaya kavuşuluyor ve kemoterapiye de gerek kalmıyor."

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

meme kanseri Gökhan Demir candaş tolga ışık Az Önce Konuştum Haber Global canlı izle