PPP açılımı nedir? PPP Türkçesi ne demek? PPP ne demek?

Recep Tayyip Erdoğan Ankara
PPP açılımı nedir? PPP Türkçesi ne demek? PPP ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da gerçekleştirmiş olduğu açıklamalarında kullanmış olduğu merak konusu olmuş durumda. Peki, İngilizce bir terim olan Public Private Partnership olarak ifade edilen 'ppp' ne demek?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalarından bir bölümünde kullanmış olduğu PPP ifadesi araştırılmaya başlanmış durumda. PPP (Public Private Partnership) Türkçe dilindeki tam karşılığı; Kamu Özel Sektör Ortaklığı şeklinde olmaktadır.

PPP AÇILIMI, TÜRKÇESİ NEDİR?

PPP harflerinin oluşturmuş olduğu kısaltmanın açılımı şu şekildedir; Public Private Partnership. Söz konusu bu kavramın tam Türkçesi ise Kamu Özel Sektör Ortaklığı biçimindedir. Söz konusu bu sistem vasıtası ile projeler, parasal yönden tamamı ile özel sektör tarafından geliştirilir bir durumda olmamaktadır.

erdoğan ppp

Toplumsal yarar - maliyet analizi ve ticari finansal analiz kurumunca gerçekleştirilmekte olan bir sistem olma niteliği barındırmaktadır. Bir diğer ifade ile devletin taşın altına hemen elini sokmayarak bunun yerine risk paylaşımı gerçekleştirdiği bir sistem olma özelliği taşımaktadır.

PPP NE ANLAMA GELİYOR?

Devletin projelerde sadece kendisi elini taşın altına koymayarak özel sektör ile maliyet paylaşımı yaptığı bir sistem olan PPP (Public Private Partnership) yani Kamu Özel Sektör Ortaklığı'nda devletin geliştirdiği projeler özel sektörün parasal yardımıyla geliştiriliyor.

PPP; Public Private Partnerships kelimelerinin baş harflerinden geliyor. Türkçeye çevrildiğinde ise "Kamu Özel Ortaklığı" anlamı ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara erdoğan son dakika