PKK elebaşlarına yakın isimlerle irtibatlı şahıs Rusya'dan İstanbul'a gelince yakalandı 

PKK Rusya
PKK elebaşlarına yakın isimlerle irtibatlı şahıs Rusya'dan İstanbul'a gelince yakalandı 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri ile irtibatlı olan ve örgüte finans sağlayan şahıs, Rusya'dan İstanbul'a geldiği tespit edilerek yakalandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri ile irtibatlı olan ve örgüte finans sağlayan bir şahsın Rusya'dan İstanbul'a geldiği tespit edildi.

M.N.A. isimli şahıs, hakkında alınan yakalama kararı sonrasında İstanbul Fatih'te yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli daha sonra Tekirdağ'da sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

MİT, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN SÖZDE KERKÜK SORUMLUSU TERÖRİST REMZİ AVCI'YI IRAK'TA ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentindeki operasyonla, terörden arananlar listesinde "Kırmızı Kategoride" yer alan "Çiya Amed" kod adlı PKK'nın sözde Kerkük sorumlusu terörist Remzi Avcı'yı etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1992'de terör örgütü PKK'ya katılan terörist Remzi Avcı, Suriye ve Irak'ta terörist faaliyetlerde bulundu.

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'daki çukur ve barikat eylemlerini organize ettiği, Suriye'nin Afrin ile Irak'ın Sincar ve Gara bölgelerinde de terörist faaliyetlerde bulunduğu belirlenen terörist, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde "Kırmızı Kategoride" yer alıyordu.

"Çiya Amed" kod adlı terörist, MİT tarafından sınır ötesinde düzenlenen özel operasyonla etkisiz hale getirildi.

 

 

Kaynak: İHA