Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın eşinden flaş karar! Bugün mahkemeye başvurdu

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın eşinden flaş karar! Bugün mahkemeye başvurdu

Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı'nın eşi E.A., avukatı aracılığıyla Muğla Aile Mahkemesi'ne boşanma istemiyle ilgili dilekçe verdi. Pınar'ın ailesi de olay yerinde ayrıntılı keşif yaptırılmasını istiyor...

Muğla'da 16 Temmuz’da kaybolduktan 5 gün sonra cansız bedeni bir varil içerisinde üzerine beton dökülmüş halde bulunan 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in bir dönem ilişkisi olan bar işletmecisi 40 yaşındaki Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledildiği ortaya çıkmıştı.

EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, cinayetin ortaya çıkmasının ardından tutuklanıp cezaevine konan Cemal Metin Avcı'nın eşi E.A., bugün avukatı aracılığıyla Muğla Aile Mahkemesi'ne boşanma istemiyle ilgili dilekçe verecek.

AİLE AYRINTILI KEŞİF İSTİYOR

Pınar Gültekin'in ailesinin de Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na avukat Rezan Epözdemir aracılığıyla dilekçe vererek olay yerinde keşif yaptırılmasını isteyeceği öğrenildi.

“CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMİŞ OLAMAZ”

Ailenin katilin bu cinayeti tek başına işlemiş olamayacağı yönündeki düşüncelerine katıldığını belirten avukat Epözdemir, şunları söyledi: "Dava dosyasının önemli bölümünü inceledim. Beyanları aldık. Cinayetin sadece canavarca hisle ve eziyet çektirerek değil, aynı zamanda tasarlanarak işlenmiş bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Özellikle failin cinayet sonrası davranışları, cesedi yakması, sonrası beton dökmesi, varili yok etmeye çalışması planlı, soğukkanlı hal ve hareketlere baktığımızda canavarca hisle, eziyet ederek öldürme ve tasarlanarak işlenmiş bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Şüpheli tamamen haksız tahrik savunmasından faydalanmak amacındadır. Buna itibar edilmemesi gerektiğini söyledik."

 BÖLGEDEKİ GPS KAYITLARI İNCELENECEK

"Aile deliller gizlenirken veya yok edilirken başkaca faillerin olduğunu düşünüyor," diyen Av. Epözdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay yerinde, olay anında başkaca failler var diyor aile. Buna ilişkin soru işaretleri de var; şüphelinin anlatımındaki çelişki, böyle bir cinayeti hunharca, vahşice, insan olma vasfına aykırıca işlemesi, cinayetin hayatın olağan akışına ve fizik kurallarına aykırı olması. Olay öncesindeki, olay sırasındaki ve ve sonrasındaki baz sinyali kayıtlarını istedik. Bu cinayetle ilgili başka faillerin olup olmadığının tespiti açısından istedik. Analiz raporlarının tanzim edilmesini özellikle talep ettik. Kamera kayıtlarının incelenmesini, bilirkişi raporuna konu edilmesini istedik. Bütün bu süreçte rol alan, görev alan, hunharca, vahşice cinayeti işleyen bütün faillerin hepsinin cezalandırılması için bir an önce kamu davasının açılmasını istedik."

JANDARMA İKİNCİ GÜN GECE YARISI KEŞİF YAPTI

Muğla Jandarma Komutanlığı tarafından yakalan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayeti itiraf etmişti. Korkunç itiraftan hemen sonra Yerkesik Mahallesi'ndeki çiftlik evi ve Gültekin'in cansız bedeninin içine konularak üzerine beton dökülen varilin bulunduğu ormanlık alanda gece yarısı keşif yapılmıştı. Avcı burada da cinayeti nasıl işlediğini, cinayet anında hangi aletleri kullandığını büyük bir soğukkanlılıkla anlatmıştı.

 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLE CEZALANDIRILMALI

Avukat Rezan Epözdemir, dosyanın kısa bir süre sonra hazırlanmış olacağını belirtip "Çok kısa bir sürede ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla ilgili dosyanın hazırlanacağı kanaatindeyim. Otopsi raporu daha gelmemiş, otopsi raporunun ve delillerin toplanması aşamasındayız," dedi.

Pınar Gültekin Cemal Metin Avcı