Pazarda vicdan terazisi: Gramaj şüphesine karşı tartıda kontrol imkanı sağlanıyor

Antalya Gündem haberleri

Antalya'da bağırarak satışın yasaklandığı pazarlara aldığı ürünün gramajından şüphelenenlerin tartarak kontrol edebileceği teraziler yerleştirildi. Satın aldığı ürünün pazarcının belirttiği gramajdan düşük olması halinde zabıta, esnafa para cezası kesiyor.

Hem bağırarak satış yapmak yasaklandı hem de vatandaşın aklı kalmasın diye ürünlerini tartmak için terazi uygulaması devreye konuldu. Antalya'da herkesin uğrayıp alışverişini yaptığı pazarlarda, pazarcının 'domatese gel', 'abla sulu limon', gibi sözlerle bağırarak satış yapması geçen yıl yasaklandı.

Konyaaltı ilçesindeki pazar yerlerinde etiket ve ürün gramajına dikkat eden zabıta pazar girişine de tartı yerleştirdi. Alışveriş yapanların satın aldığı ürünü tartıp kontrol ettiği tartı esnaf ile müşteri arasındaki güvenin artmasını sağladı. Satın aldığı sebze ve meyvenin gramajından şüphelenenler tartıda poşetlerinin ağırlığını kontrol edebiliyor.

Vatandaşın satın aldığı ürünün pazarcının belirttiği gramajdan düşük olması halinde zabıta, o esnafa 2 bin 50 lira ceza kesiyor.