Patates soymak nefes almak kadar kolaylaşıyor! Patatesin kabuğunu saniyeler içerisinde soymak için bu yolu deneyin
Mutfaklarda sürekli olarak bulunan ve adeta baharat gibi yemeklerde tat verici olarak kullanılan patates kimi zaman bir ana yemek kimi zaman ise yan üründür. Her iki durumda da şüphesiz patates soymak zorlayıcı bir süreçtir. Fakat bu yöntemle patates kabukları saniyeler içinde soyuluyor.
Patatesleri saniyeler içerisinde soymak için uygulayacağınız bu doğal yöntem patatesin haşlanması sürecinde başlayacak. Çekirdek çitler gibi saniyeler içinde patates soymak artık düşündüğünüzden çok daha kolay.
Patatesleri saniyeler içinde soymanıza yardımcı olan bu yöntemi uygulamak için ilk olarak patatesleri haşladığınız suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Patatesleri karbonatlı su içerisinde haşladıktan sonra soğuk su içerisine alın ve 2-3 dakika kadar bekletin. Ardından patatesleri soğuk sudan çıkarın. Tam ortasından bıçakla dairesel bir şekilde çizgi çekin. Bu çizik tamamen derin olmasa da kabuğu alt ve üstten ayıracak kadar derin olmalı. Ardından alt ve üst kısımlardan iki elinizle tutun ve kabukları çekin.
Bir elinizin alt kabuğu diğer elinizin üst kabuğu çekeceği bu yöntemle patatesin anında soyulduğunu göreceksiniz. Eğer patatesleri soğuk suda bekletmek istemezseniz koruyucu eldiven ile bu işlemi sıcak patatese de uygulayabilirsiniz.