Özgür Özel'den 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Ben aday değilim, aday olacak kişi...

HABER MERKEZİ
CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu
Özgür Özel'den 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Ben aday değilim, aday olacak kişi...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, tüzük çalışmasıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bilgilendirileceğini söyledi. Özel, tüzükteki genel başkan adaylığı sürecine ilişkin yeni 'imza' düzenlemesini de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk televizyonunda soruları yanıtladı.

CHP'nin kurultayına ilişkin bilgi veren Özel, "Biz bir haftalık bir değişim kurultayına gidiyoruz. 4 Eylül'de Sivas'ta başlayacak, 9 Eylül'de bitecek. Tüzük için çalışmaları aralıktan beri yapıyoruz. Bu çalışmaların sonunda bir taslak var, bu belli bir noktaya geldi. Tartışıyorlar. 5 Eylül günü son şeklini verecekler. 6 Eylül'de oylayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bilgi verip son önerilerini alacağım. CHP'den aday olmak için yüzde 5 delege imzası gerekiyor. Geçmişte sorunlar oluyordu. Bütün delegelerin imzalarını ekibi topluyor, aday olacaklara imza kalmıyordu. Tüzüğe şunu ekledik, bir delege birden fazla imza verebilir. Ayrıca divan yüzde 10'dan fazla imza kabul etmeyecek. 120'den çok imza vermek de yok. Kimsenin siyaset alanını kapatmayacağız" dedi.

"BİZ ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ AMA..."

Özel, erken seçimle ilgili, "Bugün karar alalım, 60 gün sonra iktidarız ama seçim için ya Tayyip Bey 'evet' diyecek ya da Meclis'te çoğunluk, o da yok. Biz erken seçim istiyoruz, teknik şartları elimizde bugün yok ama emekliler sokaklara dökülürse, işçiler tepkilerini erken seçim talebiyle dile getirirse o zaman olur" diye konuştu. 

"ADAY DEĞİLİM, 90. DAKİKADA PENALTIYI ATACAK KİŞİYİ HEP BERABER SEÇECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt veren Özel, "Aday değilim. Çok net. Ben daha önce de anlatmıştım, cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve o gece genel başkan olmaya adayım. Bu hiç azımsanacak bir irade, hedef değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 yıllık iktidarını sona erdiren, CHP'li cumhurbaşkanı seçtiren bir genel başkan olan, bu işi başaran ekipte genel başkanlık yapmış biri olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü. Ben teknik direktörüm, 90. dakikada penaltı atılacak. Penaltıya tüm taraftara belki sorarak, en doğru kararı vererek, en doğrusu kimse ona attıracağım" diye konuştu. 

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine ilişkin, "Son derece sağlıklı bir görüşme. Böyle bir görüşmenin yapılmamasını düşünmek saçmalık. Normali bu. Sayın Ekrem İmamoğlu'nu iki kez aday göstermiş. Birlikte yol yürümüşler, cumhurbaşkanı adaylığı formülünü görüşmüşler" dedi.

"RAMALLAH VE BATI ŞERİA'YA GİDİYORUM"

Özel, "Beşar Esad'dan gün bekliyoruz, resmi yazımızı yolladık. Ramallah'a ve Batı Şeria'ya gidiyorum. Sayın Mahmud Abbas'la telefonda konuştum. CHP lideri randevu istemez, ikinci vatanına ne zaman isterse gelir dedi. Kendisi uygun görürse, kendisine eşlik etmek isteriz Gazze'de" diye konuştu.