Özgür Özel'den asgari ücret ve emekli zammı tepkisi: Geçim yoksa, çok yakında seçim var

Özgür Özel Emekli maaşı zammı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücret ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini içeren teklifle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Madem geçim yoksa, çok yakında seçim var. Hakkımızı alacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini içeren teklif hakkında açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamaları şöyle:

"İğneden ipliğe zam geldi ama 1 Temmuz oldu, bir tek asgari ücret zam gelmedi. 17 binlik asgari ücret ocaktaydı. Aralığa kadar 17 bin diyorlar. Bugünkü 17 bin ocaktaki 13 bin liranın alım gücünde. Vergideki adaletsizlikten de ayrıca eriyor. Aralığa kadar zam yapılmazsa 9 bin liraya düşecek asgari ücret. Zam yaptım diyenler, enflasyon canavarını üzerlerine saldıkları işçinin elindekini aldılar, bitirdiler. Geçen hafta elektriklerin yakılıp söndürülmesi ile tepki gösterilmesini istedik. Sen onu eleştirdiğin köşe yazarı, gazeteci arkadaş, sen vakti geldiğinde hadi açın kapayın elektrikleri hep birlikte olalım dedin mi, yoksa millete bakıp efendim millet zaten tepki göstermez mi dedin. Demokrasi tepki ve protesto rejimidir. 22 yıldır bu milletin elinden sokağı aldılar, avucundan alkışı aldılar. Bu milletin dilinden sloganı çaldılar. Hiç utanmadan direnen işçiyse işçi, emekliyle emekli öyle yanınızdayız, arkanızdayız değil. Önünüzde meydanlardayız, sizinle birlikteyiz. Bir sözüm de klavye muhaliflerine, Twitter solculuğuna. Bırakın, bu millet tarihinin en büyük yoksulluğunu yaşıyor, çıkın meydanlara mücadeleye destek verin. 

Bugün Türkiye nefesini tuttu, maaş artışı bekliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. AK Parti geldiğinde 8 çeyrek altın alan maaş bugün 2.5 çeyrek altın alamıyor. Bugün maaşın artışını bekledik, asgari ücretti beklentimiz, AK Parti Grup Başkanı açıkladı. Tayyip Bey hangi iyi haberi, petrol bulunmasını mı, doğal gaz bulunmasını mı, hangi iyi haberi Abdullah Güler'e açıklatmış da bunu o açıklayacak. 12 bin 500 lira açıkladı. 

"GEÇİM YOKSA YAKINDA SEÇİM VAR"

6 ay önce en düşük emekli maaşı 25 kilo kıyma alıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün sözde zamla 20 kiloya çıktı. Bugün emekliye zam yapmıyorsunuz. Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir. Yazıklar olsun. Açlık sınırı 19 bin lirayken, asgari ücreti 17 binde bırakanlara, bu ülke bugünlere gelsin diye alın teri akıtanlara, dirsek çürütenlere 12 bin 500 lirayı reva görenlere diyoruz ki, biz CHP olarak bu milleti bu cendereden kurtaracağız. Sadece zenginleri kayıran bu sisteme son verene kadar sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz. Bu ülkede ya yüzler gülecek, ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yoksa, çok yakında seçim var. Hakkımızı alacağız. Tüm emeklileri ve emekçileri selamlıyoruz. Siz haklısınız. Siz kazanacaksınız."