Özgür Özel: Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum

CHP Özgür Özel
Özgür Özel: Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum

CHP'li Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını duyurdu. Özel, "Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Özel, CHP yönetimine seçim süreci ve sonrasına yönelik sert eleştiriler yöneltti.

Özel, "Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Özel'in açıklamaları:

Bu bir yolculuğun hikayesidir. Seni bu karara ne itti, hangi gruplar diye soranlara, babamın, benim ve kızımın arkadaş gruplarıdır diye cevap verenlerin hikayesidir. Bu, Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmeye inanan kadroların hikayesidir. Bu, gücü kadrolardan alan ve kadrolarına güç veren bir hareketin hikayesidir. Bir parti içi iktidar mücadelesinin değil, bir büyük iktidar hayalinin ilk adımıdır. Bizler bu yürüyüş ile büyük bir meydan okumayı hedefliyoruz. Değişim inancı hayal kırıklığına dönüştü. Seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti.

İlk adımdır ama birikmiştir kolektiftir. Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı kocaman bir adımdır. Yeni yüzyılda yeni yaklaşımlarla yol alacağız.

Biz ve onlar ayrışmasını, etnik, mezhepsel ve toplumsal kutuplaşmayı kabul etmiyoruz. Tüm toplumsal kesimlerin yaşam, emek, beslenme ve örgütlenme hakkını birlikte kucaklıyoruz. Toplumu dikine kesen ve ayrıştıran siyaseti reddediyor, yatay siyaset anlayışını savunuyor ve sahipleniyoruz. 

"SORUMLULUK ÜSTLENMEYEN BİR YÖNETİM TARZI KABUL EDİLEMEZ"

Partinizin seçilecek sıralardan 39 milletvekilini başka partilere vermesi, parti tarihinde unutulmayacak bir hasar bırakmıştır. Bu süreç, bir iç hukuka, parti içi denetime kapatılmış olarak yürütülmüştür. Bu ölçüde aşkın yetkiler kullanıp sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim tarzı kabul edilemez. 

"DANIŞMANLIK KURUMU PARTİYİ İŞLEVSİZ HALE GETİRDİ"

Güçlü ve umut veren bir değişim için, partinin lideri, kadroları, yönetim biçimi, siyaset yapma söylemi, tüzüğü değişmelidir. Tüzükteki yetki ve sorumlulukları bazen aşan yönetim anlayışı toptan terk edilmelidir. Tüzük kurultayı takvimini yerel seçimlerden sonra başlatacak, 2024 yılı içinde gerçekleştireceğiz. CHP'nin şartlar ve gerekçeler ne olursa olsun, kayıt dışı siyasete teslim olmasını asla kabul etmiyoruz. Partimizde karar alma ve aday belirleme süreçleri neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terk edilmiştir. Danışmanlık kurumu partiyi işlevsiz hale getirdi. 

GEÇİCİ KURUL TEPKİSİ

Türkiye'de kayyum uygulamasına itiraz eden bir partinin kendi ile ve ilçelerini görevden alarak geçici kurul ataması, yıllarca örgütlerin geçici kurullarla yönetilmesi kabul edilemez. Ülkede anayasasızlaştırmaya itiraz eden bir parti örgütünün, kendi içinde tüzükten mahrum bırakılması girişimleri asla kabul edilmemektedir. Kapsamlı üye reformu gerçekleştirerek, üyelerin genel başkanı doğrudan seçmeleri olmak üzere tüm süreçlere katılımları sağlanacaktır. Ön seçim esas alınacak, yerel seçimler içinse objektif kriterler gözetilecektir. Yaşananlardan ders aldığımıza insanları ikna etmezsek CHP ve tüm muhalefet seçmenin önünde değersizleşecektir. 

"ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM"

Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin önemi ortadadır. Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen, hiçbir şey olmamış gibi davranan bir siyasetsizliğin parçası mı olacağız yoksa Türkiye'ye umut mu olacağız. CHP'deki değişim, ülkenin değişimi için ön koşuldur. İşte bizim hikayemiz de burada başlamaktadır. Kurum ve kuralları ile çalışan demokrasiyi partimizde ve ülkemizde egemen kılmak için, kadınların etkin olacağı parti yapısı ve siyaset tarzını güvence altına almak için, tüm öğrencileri laik, bilimsel eğitime erişimini tesis edebilmek, cemaat yurtlarında başka Enes Kara'ların canlarına kıymaması için, sağlıkta herkesin ücretsiz yararlanacağı Türkiye için, başka Soma'lar, Amasra'lar, Çorlu'lar, Afyon'lar yaşanmaması için Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Özgür Özel CHP