Otomobilde ÖTV indirimi olur mu?

ÖTV Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan

Kemal Kılıçdaroğlu, "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere." notuyla Twitter hesabından bir video yayınlamıştı. Bugün ise Resmi Gazete'de yayınlanan "vergi oranı ve yetki" başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabında yayınladığı videodan satırbaşları;

Açıkça çağrı yapıyorum... İlk yapacağımız işlemlerden bir 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün dörtte bir oranında indirmek olacak. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. İkinci el araç olarak satılan arabanın fiyatıyla sıfır araba alabileceksiniz. Yapmanız gereken araba alımını şimdilik ötelemek ve iktidarımızı beklemek. Ailenizle sıfır kokulu arabalara bineceksiniz. Bu arabalar sizlerin de hakkıdır. Bu uygulama lüks araçlar için olmayacak. Zenginin çok kazanın vergilendirilmesi taraftarıyım. Bu ülkede çok kazanan, fakirin fukaranın hayatının iyileşmesi için de beytülmale katkıda bulunmak zorundadır. Saray yoksuldan alıp varsıla verdi. Ben bu parayı yeniden yoksula transfer etmek için lüks tüketimden vergi alma taraftarıyım. Sermayeye karşı değilim. Ama herkesin kendi payına düşeni ödemesi gerekir.

ÖTV DEĞİŞTİRME YETKİSİ CUMHURBAŞKANINA VERİLDİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklikler öngören tebliğle, tebliğin III. bölümünden yer alan "vergi oranı ve yetki" başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, maddedeki "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi ve ÖTV (II) sayılı listede önceki uygulamada Bakanlar Kurulu'nun "motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme" yetkisi, Cumhurbaşkanınca "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" olarak yeniden düzenlendi.

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı erdoğan ÖTV indirimi araç fiyatları ÖTV