Osman Nuri Kabaktepe: Ekonomik krizin nedeni AK Parti'nin uyguladığı politikalar değil

Senem Ilgaz AK Parti Gündem haberleri
Osman Nuri Kabaktepe: Ekonomik krizin nedeni AK Parti'nin uyguladığı politikalar değil

Haber Global ekranlarında yayınlanan Senem Toluay Ilgaz ile Siyaset Özel'in bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Kabaktepe, "Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik krizin nedeni AK Parti'nin uyguladığı politikalar değil" dedi.

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Senem Toluay Ilgaz ile Siyaset Özel'in bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu. Ekonomiden siyasete, seçimden taksi meselesine pek çok başlığın ele alındığı programda Kabaktepe, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

EKONOMİ

-Yarın seçim olsa İstanbul'u alırız. Verilere dayanarak, ankete dayanarak söylüyorum. 15 aydır sahada yaptığımız çalışmalardan ve analizlerden dolayı bunu söylüyorum. 

- İki yıldır tüm dünyayla beraber Türkiye'nin de içine girdiği ekonomik bir problem var. Dünyada A rakamından B rakamına çıkmış temel şeyler. Orantısal olarak nereden nereye gittiğine bakmak lazım. Burada bu sürecin ortaya çıkış nedeni AK Parti'nin yönetim süreci değil, vatandaş bunu AK Parti'nin düzelteceğini biliyor. 

- Dünyada sağlık krizini en iyi yöneten üç ülkeden birisi Türkiye. Ekonomik daralma ve krizden geçiyoruz bunun farkındayız, vatandaşın talepleri için elimizden geleni yapacağız.

- 2 yıllık süreç içerisinde pandemide ülkeler ekonomiden zarar gören esnafa, işletmelere, tekil esnaflara, sanayiciye, üreticiye, memura nasıl destek oldu? Pandemi sürecinde küresel ekonomik krizi en iyi yönetebilen ve geçirebilen ülkelerden birisiyiz. 

AK PARTİ'YE 1994 RUHUNU GETİRDİ Mİ?

- Kurumsal yapı genel bir karakter oluşturur. Partinin kurumsal yapısında kayıp olmaz, ben bunu kazanabilirim ben bunu kaybedebilirim. Her tarih her insana başka şeyler hatırlatır.

- Türk siyasetinde kadının en çok görünür hale geldiği dönem AK Parti dönemidir, kadını Türk siyasetinde en çok görünür kılan Erdoğan'dır. 

- Partilerin 3 yılda bir kongre dönemi var. Bizim göreve gelmemiz AK Parti'nin normal kongre süreciyle oldu. Bunlar doğal akışında olan şeyler. Bayrak yarışı bir gün muhakkak sizin o bayrağı devredeceğiniz anlamına gelir.

- Biz son yerel seçimleri kaybettik. Bir seçimin kaybı arkadaşlarımızın başarısızlığına işaret etmez. Siz seçimle ilgili yeter ve gerek şartları yerine getirip getirmediğinizle kendinizi değerlendirebilirsiniz. Sadece kazandığımız değil kaybettiğimiz seçimi de alıp değerlendiririz. Bizde fatura kesme geleneği yoktur. 

AK PARTİ SEÇMENE NASIL ULAŞIYOR?

- 2023'ü şekillendiriyoruz, çalışıyoruz. seçimin son 9 ayına girmiş olacağız, onu çalışıyoruz. 

- Biz sandık sandık da oylara bakarız. 2019'da oyumuzun yükseldiği sandıklar var, düştüğü sandıklar var. CHP'li kardeşlerimize sorduğunuzda AK Parti belediyeciliğine karşı ciddi eleştiriler yok. 6'lı masanın olma nedeni Erdoğan, muhalefet birleşmek için de Erdoğan'a muhtaç. CHP'nin adayı daha iyi çalışmadı. 

- AK Parti gerçekçi bir partidir, seçmenin söylediği hiçbir şeye kulağını tıkamaz. AK Parti'nin gelir dağılımı konusunda en güzel yol kat eden iktidarlardan biri olduğunu görüyoruz. 

- Bireysel özgürlükler bağlamında AK Parti döneminde özgürlüklerin daraldığı bir süreçten bahsedemeyiz. 

- AK Parti kendi eksikliklerini bilir, cumhurbaşkanımız kendi öz eleştirisini de yapıyor. 

- Milletvekillerimiz her hafta sokaktalar, her hafta sahadalar. Pandemi süreciyle, ekonomik daralma süreciyle beraber sahadan, sokaktan hiç çıkmadık. Bizim vatandaşımızdan korkacağımız, çekineceğimiz hiçbir şey yok. Ben de her gün sahadayım.

- AK Parti'nin en temel özelliği şudur; vatandaşın hissettiği sızıyı yüreğinde hisseder. 

- Türkiye şu an bu ekonomik krizin içinden geçiyor, krizin nedeni AK Parti'nin uyguladığı ekonomi politikaları değil. Ben de fatura ödüyorum, ben de kira ödüyorum, bunu yaşıyoruz. Biz bunların çözümü noktasında adımlar atıyor geliştiriyoruz. Vatandaşımız hangi kararı verecekse başımızın tacıdır. Biz birileri gibi vatandaşı oy nesnesi olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin öznesi olarak görürüz. 

- Bir şeyi garanti görmek siyasetçinin kendine yaptığı en büyük felakettir. AK Parti aynı performansla iş ve hizmet üretmeye devam ediyor.

- Ekonomiyi de söylüyor vatandaşımız bize, kirayı da, göçmen konusunu da, doğalgaz konusu da. Biz bu sorunlarla ilgili fiilen müdahale edebileceğimiz bir şey varsa edip çözmeye çalışıyoruz. 

- Millet ittifakına oy atan seçmenle de görüşüyoruz. Türkiye'nin konuşabilmeyi, selamlaşabilmeyi, tokalaşabilmeyi başarabilmesi lazım. 

- Sözün kullanma tarihi olur mu? Kılıçdaroğlu bu anlamda tarihe geçecek. Söz değiştirme hızından bahsediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ambalajlardaki son kullanma tarihi gibi bize tarih verirse o süre boyunca ciddiye alırız. 

 - PKK, FETÖ bizim için terör örgütüdür. PKK'ya neden terör örgütü diyemiyorsunuz eleştirisini yapmak da hakkımızdır diye düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyete ihanet eden Meral Hanım ile aynı masada oturuyor. Siz darbeye önce darbe diyeceksiniz, sonra tanktan kaçacaksınız. PYD adını değiştirdi diye terör örgütü olma özelliğini mi kaybetti? 

- AK Parti Kürtlerin birinci partisidir. İstanbul'da Kürtlerin en çok oyunu alan parti AK Parti'dir. 

- Seçmenimizi partilerine göre kategorize etmiyoruz. AK Parti sosyolojisi Demokrat Parti ile gelen sosyolojidir. Bu, Türkiye'nin yüzde 70'idir. Seçmenle iletişimimizi siyasal kimlikleri üzerinden kurmuyoruz.

GENÇ SEÇMENE NASIL ULAŞILACAK?

- Gençlerimize yapılan en büyük haksızlık onları kategorize edip nesne olarak görmektir. Gencin siyasette aktörleşmesini sağlayan AK Parti'dir. AK Parti genci oy deposu olarak görmez, siyasetin öznesi olarak görür ve öznesi kılmıştır. İlk kez oy kullanacak gençlerimizle temas kurmaya, beklentilerini anlamaya çalışıyoruz. Kanuni ve hukuki düzenlemeler yapıyoruz. Siz "Z Kuşağı" derken neye göre bu gençleri tanımlıyorsunuz? Z kuşağının en büyük özelliği AK Partili olmamak deniliyor. Bu, gençleri bir kalıba sokmaktır. Gençlere gömlek biçmektir. Türkiye'de kadın ve genç adayın en çok olduğu ve kazandığı parti AK Parti'dir. 

EKREM İMAMOĞLU

- Biz insana hürmet ederiz, herkesle aramız iyi. İBB Başkanı ile de İstanbul'un işleriyle ilgili görüşmemiz gerektiğinde görüşüyoruz. 3 buçuk yıldır CHP İstanbul'u yönetiyor. 3,5 yılda İBB İstanbul için ne yaptı? Senede 40 km metro yapman lazım, 6 km yapmışsın. İBB, tarihe temel atma töreni atmamakla geçecek. CHP siyaset geleneğinin eser ve hizmetle bağlantısı sorunludur. Yürümeyen bir otobüs filosu var. 

- İcraat yok. Cumhurbaşkanlığına layık görmüyor vatandaşımız. CHP ulaşım hizmetinde 3 yılda ne yaptı? Gençlerimizle ilgili, İETT ile ilgili, sağlık ve çevreyle ilgili ne yaptı? Depremle ilgili biz bir sürü iş yaptık. İBB'nin vaadi ney, yılda 20 bin konut yapacaktı, 3 sene geçti. 60 bin konut nerde? 

- İstanbul dinamik bir kent, yaşayan bir kent. İBB'de bizim hazırladığımız ve devam eden projeler de vardı. CHP'nin kendi iddiasını ortaya koyuyor, kendi iddialarıyla yargılıyorum. 

TAKSİ MESELESİ

- İBB meclisinde trafik komisyonumuz çalışıyor.1000 tane taksi geçti ilgili kurumlardan. Büyükşehir bunları devreye soksun, sonra gelip ikinci 1000'i konuşalım dedik. İstanbul'un sadece taksi sorunu yok. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA NE YAPILACAK?

- Atatürk'ün ismiyle ilgili en son konuşması gereken CHP. Orası hem Atatürk Havalimanı, hem millet bahçesi olarak devam edecek. Başından beri bu proje böyle. Atatürk Havalimanı'nın tarihiyle de CHP'li siyasetçilerin sorunu var. Orada vatandaşımız çay içerken uçak da inecek.

- 29 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı'nda en büyük millet bahçelerinden birisinin ağaç dikme merasimi ve fetih merasimi var. Tüm İstanbulluları bekliyoruz. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Senem Toluay Ilgaz ile Siyaset Özel AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu