Örsan Öymen Kimdir? İşte CHP başkanlığına aday olacak Öysan Öymen'in biyografisi ve hayatına dair merak edilenler

CHP
Örsan Öymen Kimdir? İşte CHP başkanlığına aday olacak Öysan Öymen'in biyografisi ve hayatına dair merak edilenler

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkanlık tartışması içerisinde kulislerde adı geçen Örsan Öymen’in adaylığını ilan edileceği konuşuluyor. Peki, Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte, siyasi kariyeri ve yaşantısı...

Örsan Öymen’in kariyeri, yaşantısı ve CHP genel başkanlığına aday olacağı iddialarının neticesinde araştırma konusu olmuş durumda. CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı iddia edilen Örsan Öymen, 20 Ağustos 1965 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Örsan Öymen’in babası uzun bir dönem gazetecilik ve televizyonculuk yapan Mustafa Örsan Öymen’dir. Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Örsan Öymen Profesör Dr. ünvanına sahiptir. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe bölümünde tamamlayan Öymen, Yüksek lisans eğitimini ise New York Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Öysan Özmen’in amcası Altan Öymen bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlık görevini yürütmüştür.

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 tarihinde dünyaya geldi.

Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksek Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.

CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğludur.

ÖRSAN ÖYMEN CHP GENEL BAŞKAN ADAYI MI?

Örsan Öymen, CHP Genel Merkezi’nde bugün açıklama yapacak. Örsan Öymen’in resmi olarak aday olduğuna dair bir açıklama bulunmuyor. Siyasi kulislerde Örsan Öymen’in adaylık açıklaması yapacağı konuşuluyor.

Kaynak: Haber Global TV

Örsan Öymen