Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi

Antalya, Muğla, Aydın, Isparta, Denizli, Adana ve Hatay'da orman yangınlarına müdahale sürüyor. Milas'ta alevler, Kemerköy Termik Santrali'ne yaklaştı. Termik santral tahliye edildi. Marmaris'in Kumlubük mevkisinde etkisini sürdüren yangın, Amos Antik Kenti'ne doğru ilerliyor.

Orman yangınlarıyla mücadele 8 gündür aralıksız sürüyor. Günlerdir yangınları kontrol altına almaya çalışan orman işçileri, şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman güçlük çekiyor. Kuvvetli poyraz nedeniyle alevler yükselmeye devam ediyor.

Antalya, Muğla, Aydın, Isparta, Denizli, Adana ve Hatay'da 16 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, son 8 günde 33 ilde 167 yangının ise kontrol altına alındığını açıkladı.

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 1

TERMİK SANTRAL TAHLİYE EDİLDİ

Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'nde başlayan yangın, önce Bodrum'un Mazı Mahallesi'ne ardından Milas'ın Çökertme ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Alevler, şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı, Kemerköy Termik Santrali'ne 400 metre yaklaştı. Santral tahliye edildi.Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 2

Rüzgarında etkisiyle yayılan yangına, bölgede bulunan çok sayıda yangın söndürme ekibince müdahale ediliyor. Bazı ekipler ise yerleşimin yoğun olduğu alanlarda güvenlik amacıyla bekletiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez, santraller bölgesinde incelemede bulundu, önlemler konusunda yetkililerden bilgi aldı.

MARMARİS'TEKİ YANGIN  AMOS ANTİK KENTİ'NE İLERLİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan yangın günlerdir sürüyor. Orhaniye, Turgut, Turunç ve Kumlubük mevkisinde etkili olan yangınları kontrol altına almak için aralıksız şekilde havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kumlubük mevkisinde rüzgarın şiddetiyle etkisini artıran yangın, Amos Antik Kenti'ne doğru ilerliyor.  İtfaiye ekipleri hem havadan hem de karadan yangının önünü kesmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 3

ANTALYA VE MUĞLA'YA 112 TOMA

Antalya ve Muğla'daki yangınlar için TOMA'lar da devreye girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre; iki ile toplam 112 TOMA gönderildi. Diğer illerde çıkan orman yangınlarında ise o ildeki görevli TOMA'lar kullanılıyor.

ANTALYA'DA İKİ NOKTADA YANGIN SÜRÜYOR

Antalya'daki orman yangınları iki noktada sürüyor. Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde havadan ve karadan yapılan çalışmalarla alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Sahil Güvenlik ekiplerinden yangın söndürme çalışmalarına destek Manavgat merkez ve Demirciler mevkisindeki evler de tedbir amaçlı tahliye edildi. Gündoğmuş'un sarp arazisinde süren yangın ise mahallelere yaklaşmış durumda. Alevleri söndürmek için karadaki çalışmalar havadan destekleniyor.

MUĞLA'DA BAZI MAHALLELER BOŞALTILDI

Muğla'da yerleşim alanlarını da tehdit eden alevlerle mücadele kesintisiz sürüyor. Geniş bir alana yayılan yangınları kontrol altına alma çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Marmaris, Bodrum ve Milas'ın ardından Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere'de de bazı mahalleler tedbir amacıyla boşaltıldı. Hisarönü Mahallesini aşan alevler, Orhaniye ve Turunç Mahallelerine yöneldi.

Kavaklıdere'yi aşan yangın, Merkez Menteşe Mahallesine kadar ulaştı. Bazı evler zarar gördü. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Muğla'da 2 bini orman teşkilatı mensubu olmak üzere 4 bin 280 personel, bin 339 araç, 7 uçak, 15 helikopter ve 1 İHA desteğinde yangınlara müdahale ediliyor.

Yurt dışından destek için gelen uçak ve helikopterlerin bir kısmı da Dalaman Havalimanında konuşlandırıldı. Yangına havadan müdahale, havalimanındaki koordinasyon merkezinden yönlendiriliyor. 

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 5

AYDIN'DA BİR NOKTADA YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Alevlerin yükseldiği bir diğer nokta da Aydın. Karacasu ilçesindeki orman yangınına müdahale sürerken Bozdoğan ilçesindeki yangın kontrol altına alındı. Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesi'ndeki Karıncalı Dağı eteklerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

DENİZLİ'DE ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ

Denizli'nin Buldan ve Tavas ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınların kontrol altına alındı. Güney ilçesindeki yangın ise sürüyor.

Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi yakınlarında önceki gün çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları yapılırken rüzgarın etkisiyle yeniden başlayan yangına ekipler gece boyu müdahale etti. Tavas ilçesinde de Pınarlık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, gece boyu sürdürülen çalışmalarla kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları sürüyor. İki ilçedeki yangını soğutma çalışmaları helikopter desteğiyle devam ediyor.

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 6

Öte yandan, 2 yangına da Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı itfaiye ekipleri de müdahale etti. Ayrıca, Sarayköy ilçesinde sabah saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın da ekiplerin müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

ISPARTA SÜTLÜCE'DE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor. Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 7

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü, havadan müdahale devam ediyor. Çandır Köyü ile Yıldız ve Camili mahallerinin çevresinde etkili olan yangının bir an önce kontrol altına alınması için mücadele ediliyor.

ADANA'DA DA YANGIN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin son paylaştığı tabloda ise yangınlara Adana da eklendi. Adana'nın Feke ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 

HATAY DÖRTYOL'DAKİ YANGINA TOMA'LI MÜDAHALE

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Şifalısu mevkisinden dumanların yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi. Bölgedeki yangına, 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve iş makinesinin yanı sıra 300 orman işçisiyle müdahale ediliyor.

Orman yangınlarında son durum! Milas'ta alevlerin yaklaştığı termik santral tahliye edildi - Resim : 8

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) da destek verdiği söndürme çalışmalarına, çevredeki vatandaşlar da araçlarındaki yangın söndürme tüpleriyle müdahale ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

orman yangınları Antalya Manavgat Gündoğmuş muğla Denizli Aydın Isparta kemerköy termik santrali