Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

Fındık fiyatlarına ilişkin eleştirileriyle gündeme gelen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi. Enginyurt, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür etti ve helallik istedi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden çıkarılmasına karar verdi. Enginyurt, son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle MHP Grup Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada "21.07.2020 tarihinde MHP üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu ili Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile MHP Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı' 4'üncü Bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

İhraç kararı sonrası MHP'nin 49 olan Meclis'teki sandalye sayısı 48’e düşecek.

ENGİNYURT'TAN İLK AÇIKLAMA

Cemal Enginyurt, ihraç kararı sonrası ilk açıklamayı sosyalk medya hesabından yaptı.  Enginyurt," MHP den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz,kesemeyeceksiniz.Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet,devlet ve ordulular için,hep doğruları konuşan olacağım" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ'YE SESLENDİ: KEŞKE HELALLEŞSEYDİK

Enginyurt daha sonra yaptığı paylaşımda ise MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür etti ve helallik istedi. Enginyurt'un paylaşımı şöyle:

"Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki,halkımızın derdini söylediğim,Fındık üreticisin hakkını savunduğum,Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim,sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır.
Üzüldüm! Keşke helalleşseydik"

NE OLMULŞTU?

Cemal Enginyurt, son dönemde fındık fiyatlarıyla ilgili olarak Ordu’da katıldığı televizyon programlarında hükümete yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Enginyurt, "AK Parti'liler niye bizi çağırmıyorsunuz? Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz anlatıyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" demişti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Ertuğrul Gazi büstünün ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan olduğunun ortaya çıkması üzerine Enginyurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i de hedef almıştı. Enginyurt “Cumhur İttifakı zarar görmesin diye sustum. Hilmi bey, sen konuş” ifadelerini kullanmıştı.

son dakika son dakika haber